„Pedeset nijansi sive“ se bavi sadomazohizmom, tako da teško da je iko očekivao salve smeha u publici na novinarskoj projekciji ovog filma na Berlinalu, pre svetske premijere. Prvi utisci novinara su i da je mlada Dakota Džonson, koja u filmu glumi Anastasiju Stil, bila odlična. Njen partner Džejmi Dornan, u ulozi Kristijana Greja, nije prošao tako dobro, i očigledno da nije ostavio „nikakav utisak“.


Većina publike se smejala melodramatičnim dijalozima i scenama, koje su, većinom, preuzete iz knjige. Naročito ih je zabavila scena kada Grej napušta krevet usred noći da bi svirao Šopena na svom klaviru.

Film je rađen po prvom romanu trilogije E. L. Džejms. Kritika je odavno „sahranila“ roman, ali to mu nije smetalo da bude prodat u preko sto miliona primeraka u celom svetu.

Predstavnici medija, većinom, smatraju da je Dakota Džonson, kćerka glumice Melani Grifit, predivna i da će „napraviti karijeru“. U njenom debiju pokazala je da ima stil kojim pridobija publiku. Takođe, neki novinari su primetili da je podarila „najfotogeničnije usne još od Anđeline Džoli“. Dakle, da nema nje, film bi bio – negledljiv.

Interesantno je i da za neke Nemce vezivanje i sadomazohističke scene seksa nisu toliko uzbudljive – bar ne za evropsku publiku.

„Ovaj film je za sve uzraste. Možete čak da vodite i svoju decu“, izjavio je posle projekcije čovek koji se samo predstavio imenom Ferdinand.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari