samuel teisFoto: Yohan BONNET / AFP / Profimedia

 

Samuel Teis, glumac poznat po ulozi muža u nagrađivanom filmu Anatomija pada, otpušten je sa najnovijeg filma zbog optužbe za silovanje.

Samuel Teis bio je u toku svoje treće režije, za film pod nazivom Je te jure, kada ga je jedan član ekipe optužio za silovanje.

Ovaj navodni seksualni napad desio se na otprilike pola procesa snimanja, tokom jedne žurke na kojoj su bili glumci i ostali članovi ekipe 1. jula, piše Liberation.

Jedan muški član ekipe prenoćio je u stanu u kome se održavala žurka zato što je popio malo više i tvrdi da ga je Teis silovao u ranim jutarnjim satima.

Glumac i reditelj rekao je da je odnos bio uz pristanak i nastavio je da režira film na daljinu, dok je ovaj član tima odmah napustio snimanje.

Producentkinja filma Karolin Bonmarčand je potom unajmila nezavisnu organizaciju da sprovede internu istragu među glumačkom i ostalom postavom.

Snimanje se nastavilo tako što je Samuel Teis dolazio rano ujutru da izloži plan snimanja, a potom odlazio u drugu sobu tokom samih snimanja scena.

Glumci su mogli da odu kod njega ukoliko su želeli da mu se obrate direktno, a on je u međuvremenu sa njima komunicirao preko monitora.

Samuel Teis dobio je Zlatnu kameru u Kanu 2014. godine

Bonmarčand, koja je bila na seminaru o sprečavanju seksualnog zlostavljanja i napada, rekla je da je ovaj protokol omogućio da se produkcija nastavi uprkos ovim okolnostima.

Svim članovima ekipe data je mogućnost da razgovaraju sa psihologom a snimanje je završeno krajem jula.

U međuvremenu, muškarac koji tvrdi da je silovan je podneo žalbu protiv Teisa, čija advokatica tvrdi da ne postoji zvanična tužba.

„Jedino istraživanje u ovom slučaju je došlo od same produkcije i sprovedeno od strane nezavisne organizacije. Dostavljeno je u septembru, imalo je 300 stranica i zaključak je bio da nema elemenata seksualnog napada“, rekla je advokatica Mari Dose.

Tokom govora nakon dobijanja nagrade za Anatomiju pada, Žastin Trijet nije pomenula Teisa.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari