Sanacija pozorišta i muzeja u Zrenjaninu 1Foto: www.wikipedia.org

U ovoj godini za projekte „Gradovi u fokusu“ Ministarstvo kulture i informisanja Vlade RS izdvojiće 150 miliona dinara, najavio je ministar kulture Vladan Vukosavljević prilikom posete Zrenjaninu.

On je pozvao lokalne samouprave da konkurišu sa kvalitetnim projektima i najavio da Zrenjanin može da očekuje dalji nastavak saradnje i podršku Ministarstva kulture i informisanja.

– Prošle godine vaš grad je na osnovu dobrih projekata dobio 24 miliona dinara iz našeg ministarstva. Samo Zavod za zaštitu spomenika kulture je u poslednje tri godine dobio značajna sredstva za rekonstrukciju objekta. Zadovoljni smo saradnjom sa zrenjaninskim ustanovama kulture, Zrenjanin je grad sa bogatom kulturnom tradicijom i značajnim ustanovama i mi ćemo nastaviti da ih pomažemo i kroz infrastrukturu i investicije i programski sektor, najavio je ministar Vukosavljević.

Gradska vlast u Zrenjaninu upoznala je ministra da su za tekuću godinu spremili nekoliko kvalitetnih projekata iz oblasti kulture, sa kojima će konkurisati u republičkom ministarstvu, ali i u Pokrajini.

– Radimo nekoliko projekata prekogranične saradnje sa partnerima iz Rumunije i Mađarske i veoma brzo, početkom građevinske sezone, krenućemo sa realizacijom projekta „Gradovi u fokusu“, za koji su sredstva obezbeđena baš iz Ministarstva kulture. Biće odrađena sanacija dela pozorišne zgrade i Narodnog muzeja – najavio je zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić. Prilikom posete Zrenjaninu ministar sa saradnicima obišao je Gradsku kuću, Zavod za zaštitu spomenika kulture, u čije zdanje je ministarstvo uložilo sredstva za obnovu i opremanje, kao i pozorište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari