Sandens 2024: Filmovi sa Kristen Stjuart, Seršom Ronan i Stivenom Janom predvode program 1Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON/ /Chris Pizzello / POOL/ FACUNDO ARRIZABALAGA

 

Novi filmovi Kristen Stjuart, Serše Ronan i Stevena Jana biće premijerno prikazati na festivalu Sandens 2024 narednog meseca.

Festival Sandens 2024 u januaru će imati svoje jubilarno, 40. izdanje, a ističe se da će pokazati „vitalnost nezavisnog pripovedanja“ kroz filmske i serijske premijere.

U tu svrhu, skoro pola filmova i serija sa programa dolazi od debitanata u svetu režije.

Sandens 2024: Filmovi sa Kristen Stjuart, Seršom Ronan i Stivenom Janom predvode program 2
Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Kristen Stjuart je prethodno bila na festivalu 2016. godine sa filmom Certain Women i 2018. sa filmom Lizzie, a sad dolazi sa ostvarenjem Love Lies rediteljke Rouz Glas.

U pitanju je triler smešten u 80-e godine, u kome Sjutart glumi menadžerku teretane koja se zaljubljuje u bodibilderku (Keti O’Brajan).

Ona će se pojaviti i u filmu Love Me zajedno sa Stivenom Janom, gde priča prati neobičnu romansu između satelita i bove koji se upoznaju onlajn nakon što više ne bude čovečanstva.

Sandens 2024: Filmovi sa Kristen Stjuart, Seršom Ronan i Stivenom Janom predvode program 3
Foto: EPA-EFE/Chris Pizzello / POOL

„Teško je to objasniti. Nadam se da neću da uprskam jer je zaista revolucionarno napisan scenario“, rekla je Stjuart za Entertainment Weekly 2021 godine.

Ovaj film biće deo dramskog takmičarskog programa, zajedno sa ostvarenjima Suncoast sa Lorom Lini i Vudijem Harelsonom, Exhibiting Forgiveness sa Andreom Holandom i Between the Temples, sa Džejsonom Švarcmanom i Doli de Leon.

Serša Ronan se vraća na festival prvi put posle 2015. godine i filma Brooklyn, a ovog puta predstaviće film The Outrun, adaptaciju memoara Ejmi Liprot.

Sandens 2024: Filmovi sa Kristen Stjuart, Seršom Ronan i Stivenom Janom predvode program 4
Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ona u njemu tumači ženu koja se vraća rodnom gradu da se suoči sa problematičnom prošlošću, a film se opisuje kao priča o oporavku.

Čitvetel Edžiofor vraća se kao reditelj drame Rob Peace o klincu i Njuarka koji ode na Jejl, ali čiji život postaje tragedija kada se vrati kući.

Glavne uloge tumače Džej Vil, Kamila Kabeljo i Meri Dž. Blajdž, a Edžiofor je poslednji put bio u ulozi reditelja 2019. godine, za film The Boy Who Harnessed the Wind.

Festival Sandens 2024 najavio je 82 filma

I Stiven Soderberg predstaviće svoj novi film Presence na festivalu, a u pitanju je triler o ukletoj kući sa Lusi Lu i Džulijkom Foks.

Na programu će biti i film I Saw the TV Glow, u režiji Džejn Šenbrun, a produkciji Eme Stoun, sa Džastisom Smitom u glavnoj ulozi.

Radnja prati tinejdžere koji počinju da gube kontakt sa realnošću nakon što se ukine njihov omiljeni rijaliti šou.

Ostali filmovi su A Different Man sa Sebastijanom Stenom, Freaky Tales sa Pedro Paskalom i Normani, My Old Ass sa Obri Plazom i Winner sa Emilijom Džouns.

Festival Sandens 2024 ne zaboravlja dokumentarce, pa su tu Girls State i Will and Harper, kao i dokumentarci o Fridi Kalo, Kristoferu Rivu, bendu Devo i Sindikatu radnika Amazona.

Festival Sandens 2024. odigrava se od 18. do 28. januara u američkom gradu Juta.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari