Sanja MarkovićFoto: Amir Hamzagic/ATAImages.

Nagradu „Ljubinka Bobić“, koju Udruženje dramskih umetnika Srbije dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje u oblasti komedije, dobila je glumica Sanja Marković za ulogu Cmilje u predstavi „Čudo u Šarganu“ Ljubomira Simovića, u režiji Jagoša Markovića i u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta, saopštilo je danas Udruženje dramskih umetnika Srbije.

O nagradi „Ljubinka Bobić“ za 20223. godinu odlčivao je žiri u sastavu: Tatjana Bošković – predsednica Žirija, Vida Ognjenović, Minja Peković, Sandra Bugarski i Miloš Đorđević, a odluka je doneta danas većinom glasova.

U konkurenciji za nagradu učestvovala su glumačka ostvarenja u predstavama premijerno izvedenim od 1. septembra 2021. do 31. avgusta 2023. godine, a za Nagradu je predloženo 12 umetnika.

Nagrada „Ljubinka Bobić” ustanovljena je 2005. godine i dodeljuje se bijenalno. Sastoji se od plakete sa likom Ljubinke Bobić, rad akademske vajarke Marine Nićiforović i unikatne diplome na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića.

Datum svečanog uručenja Nagrade „Ljubinka Bobić“ dobitnici Sanji Marković biće naknadno utvrđen, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari