sanja živkovićFoto: Darko Duckin

Sanja Živković je ovih dana u Vankuveru, gde se 1 oktobra održava premijera njenog filma Mačji krik, koji se željno očekuje.

Sanja Živković je rediteljka kojoj je ovo drugi dugometražni film, nastao na osnovu scenarija Gorana Paskaljevića i Đorđa Sibinovića, a nama je ispričala šta sve čita, sluša i gleda ovih dana.

Čitam

Trenutno sam okupirana grafičkim novelama Timotija le Bušea „Dani što nestaju“ i „Avion bez nje„, autora Mišela Bisija, u izdanje izdavačke kuće Najkula.

Le Buše mi se pogotovo sviđa, uvek se bavi psihološkim temama, a nacrtano i raskadrirano je poput filma. Takođe trenutno čitam knjigu „The Myth of Normal“ – Gabor Mate.

Slušam

U poslednjih godinu dana sam se naslušala dosta domaće trep muzike, i navukla sam se na Relju, kao i Senidu. Čučete njihove pesme u filmu „Mačji krik“.

Gledam

Nažalost nisam imala mnogo vremena za odlazak u bioskop ovih dana, ali i dalje razmišljam o filmu „Za danas toliko“ Marka Đorđevića.

Radujem se što ću na festivalu u Vankuveru, gde će „Mačji krik“ imati kanadsku premijeru, gledati film „Anora“, novo ostvarenje Šona Bejkera, kao i nove filmove mojih kanadskih kolega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari