Šanse Prištine da uđe u Unesko manje su nego 2017.

Darko Tanasković, bivši ambasador Srbije pri Organizaciji UN za nauku, obrazovanje i kulturu

Ostavite komentar


  1. Sada se mnogo vise prica o zlocinima OVK, Pristina je svojim postupcima i inatom sama poljuljala svoju poziciju na svetskoj mapi pa i ne cudi sto imaju znatno manje sanse za pristipunje brojnim medjunarodnim organizacijama

  2. Darko Stefanivic u momentum kada je poceo da se bavi politikom I presao u Tabor Slibodana Mulisevica zavrseno je sa njegovim naucnim radom Podrzavati coveka Koji je zavio u crno milione gradjana bivse SFRJ moze samo bekicmenjak, profiter, karierista. Slucan Tanaskivicu Koji za ambasaforso mesto u stanju je da zrtvuje sve zivo.

  3. A cime bi oni zasluzili da udju u Unesko? Nasom istorijom i kulturom koju su oteli?

    1. A koju smo to mi imali kulturu pa nam drugi oteo, do 19. veka smo bili nepismen narod ( i primitivan ) .

  4. Eksterotijalnost SPC i njenih metoha nije toliko losa ideja, naprotiv, da smo na to mislili na vreme kada smo se razdvajali ne bi bill preko trista crkvi I manastira samo u Ohridu ciji su graditelji bill srpski car i kraljevi ili manastiri i crkve u Crnoj Gori i kruna Cara Dusana i ruka sv. Jovana koja je krstila Isusa Hrista poklon sv Cara Romanova kralju Petru Karadjordjevic koji su postali kulturnoistorijska bastina Makedonaca i Crnogoraca clanstvom u UN i po automatizmu u UNESKO.
    Jos nesto, Kosovo Republika po svemu kopira Palestinu od terorizma UQK (Hamas) do puta u medjonarodne organizacije uz pomoc arapskih drzava i njihovog novca.
    Proglasenje pravoslavne drzave Pecke Patrijarsije bi bio nukleus reorganizacije SPC po Koptskom principu Pape i patrijarsma dosafasnjim episkopima tako bi sve bivse drzave YU dobile svoje crkve i patrijarhe.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.