Saša Torlaković proglašen je za najboljeg glumca Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović“ za tumačenje uloge Tomasa Mana u predstavi „Čarobnjak“ Narodnog pozorišta Sombor. Prema odluci stručnog žirija, koji su činili reditelji Ljiljana Todorović, dramski umetnik Lepomir Ivković i pozorišni kritičar Boško Milin, Torlakoviću je pripala statueta Milivoja Živanovića, rad vajara Jovana Soldatovića, i novčana nagrada od 150.000 dinara.


– U kreaciji Saše Torlakovića, lik koji tumači sveden je na otelotvorenu a živu misao, kojoj publika veruje od početka do kraja kao apsolutnoj pozorišnoj istini. Od svih sredstava koja jednom glumcu stoje na raspolaganju, on svesno koristi samo ono najubojitije, i svu silu emocija suspreže, upreže i nepogrešivo odašilje – pogledom svojih očiju – obrazložila je odluku stručnog žirija Ljiljana Todorović. U čast pobednika, beogradsko Narodno pozorište izvelo je Molijerovog „Mizantropa“ u režiji Egona Savina.

Pored Torlakovića, u konkurenciji za glavnu nagradu bili su: Nebojša Glogovac, Miodrag Krivokapić, Dragan Petrović Pele i Predrag Ejdus, koji su proglašeni za glumce večeri u predstavama „Sumnjivo lice“ (JDP), „Konstantin: znamenje anđela“ (NP Niš i NP Beograd), „Smrt trgovačkog putnika“ (NP Beograd) i „Henri šesti“ (BDP).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari