Savršen kroj Zvezdara teatra 1

Zaječarski ljubitelji pozorišta večeras će biti u prilici da u teatru koji nosi ime Zaječarca Zorana Radmilovića da pogledaju komad Vladimira Đurđevića Savršen kroj Zvezdara teatra.

Ova„dvolična“ i pomalo komična farsa u jednom činu, furiozno i neštedimice razotkriva sve muške slabosti. Dvojica sredovečnih i dobrano ocvalih, po mnogo čemu različitih muškaraca – novokomponovani tajkun Marko Milun (Slobodan Boda Ninković) i ekscentrični krojač Svetislav ( Dragan Petrović Pele) srešće se, naizgled, sasvim slučajno u krojačkom salonu Svetislava Svete Šnajdera „krojača iz senke“, koji „na crno“ i u dubokoj ilegali, šije odela isključivo za elitu. Već u prvim trenucima, ovaj „slučajni“ susret će se pretvoriti u ozbiljan nesporazum, koji preti da svakog časa eskalira i preotme i ono malo zdravog razuma od njih samih, ako su ga uopšte ikada imali, navodi se u prikazu ove predstave koja je na redovnom repertoaru Zvezdara teatra.

Iz Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” u zaječaru i informacija da je na sinoć održanoj drugoj audiciji za članove Omladinskog folklora Grada Zaječara odabrano novih deset članova. Sada Omladinski gradski folklor, sa na prethodno održanoj audiciji odabranih 20 članova broji 30 igrača, što je prema rečima rukovodioca folklornog ansambla Nenada Petkovića optimalan broj za kvalitetan rad.

Antrfile: U ponedeljak 23. aprila u sali muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru biće održan humanitarni koncert polaznika radionice etno pevanja Centra za kulturu u Boru.Ulaznice se ne naplaćuju, a dobrovoljni prilozi koji budu prikupljeni biće uplaćeni za lečenje dvogodišnje Petre Vještice iz Boljevca u Nemačkoj, koja boluje od karcinoma mozga. Ovom prilikom nastupiće etno grupe: „Izvor“, „Đurđevak“ , „Zdravac“ i „Vožd“, a dirigent je Tamara Glišić. Gosti na kocertu su solisti na fruli Maja Kostandinović i Mladen Pacić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari