Saznali smo tačan datum početka emitovanja serije "Sablja" 1Foto: Provatna arhiva

Sinoć, u okviru 30. Sarajevo film festivala, konačno su  prikazane prve dve epizode serije „Sablja“ u prepunom Narodnom pozorištu, a danas na konferenciji, otkriven je tačan datum emitovanja na RTS-u.

Posle otkazivanja emitovanja serije „Sablja“ na RTS-u, krajem februara, o atentatu na prvog demokratski izabranog premijera Srbije Zorana Đinđića, spekulisalo se da je zabranjena iz političkih pobuda… Onda je otkriven pravi razlog, a to je bilo prikazivanje prve dve epizode na Festivalu serija u Kanu (Canneseries), održanom u aprilu, gde je nagrađena za glumačku interpretaciju celokupne ekipe. Sinoć su konačno prve dve epizode prikazane u okviru 30. Sarajevo film festivala, a danas na konferenciji, povodom ove serije, otkriven je tačan datum njenog emitovanja na RTS-u.

Serija kreće sa emitovanjem 2. novembra ove godine.

Saznali smo tačan datum početka emitovanja serije "Sablja" 2
Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, „Sablja“ je zasnovana na stvarnim događajima koji su se dogodili u Srbiji 2003, kada je srpski premijer ubijen ispred zgrade Vlade.

Iz perspektive troje glavnih junaka prati se godina koja je označila prekretnicu u društveno-političkom razvoju zemlje. Nakon tog tragičnog događaja, država tone u haos i proglašava se vanredno stanje.

Dok je javnosti jasno ko su ubice i zašto je atentat izvršen, Danica, mlada novinarka, pokušava da istraži pozadinu ubistva premijera. Boris, policijski inspektor, polako otkriva propuste unutar istrage, razotkrivajući lanac korupcije koji vodi do zločina iz devedesetih. Mladi kriminalac Uroš se sve dublje upliće u aktivnosti kriminalnog klana koji je izvršio atentat i sve mu je teže da izađe iz vrtloga u kojem se nalazi.

Ovako glasi sinopsis serije čije su prve dve epizode prikazane u aprilu u dvorani „Limijer“ u Kanu, čime je postala prvi projekat iz Srbije koji je imao premijeru na čuvenom kanskom festivalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari