Al Paćino otkrio koja ga je uloga najviše uznemirila tokom karijere 1Foto: Columbia Pictures / Warner Bros. Pictures / First Artists / Christophel Collection / Profimedia

Al Paćino je svoju glumačku karijeru započeo na pozorišnim daskama 1967. godine, ali nije mu trebalo dugo da iz teatra pređe na filmska platna.

Legendarni glumac kroz godine je osvojio brojne prestižne nagrade, od BAFTA-e do Oskara i Zlatnog globusa, a među ljubiteljima filma ostao je zapamćen kao jedan od najboljih glumaca svih vremena.

Najplodnije razdoblje u njegovoj karijeri zasigurno su bile sedamdesete, kada je glumio u filmovima Kum (The Godfather), Kum II (The Godfather Part II), Serpico, Pasje poslepodne (Dog Day Afternoon) i ….I pravda za sve (…And Justice For All), podseća Index. hr.

Iako je u to vreme tumačio brojne kompleksne likove, glumac je iznenadio novinare kada je otkrio koji lik je ostavio najveći utisak na njegovu psihu.

Paćino je tokom jednog intervjua za Playboy otkrio da ga je najviše uznemirila glavna uloga u romantičnoj drami Bobby Deerfield iz 1977. godine.

Dramu je režirao Sidni Polak, reditelj filma Out of Africa, a scenario je napisao Alvin Supovitz, koji je radio na filmovima Julia i Ordinary People.

Bobby Deerfield inspiriran je nemačkim romanom Heaven Has No Favorites renomiranog autora Eriha Marije Remarka.

Paćino u filmu igra uspešnog i egoističnog vozača Formule 1 koji je iza sebe nanizao brojne pobede.

Ali , nakon što je svedočio teškoj nesreći koja je ubila njegovog kolegu i ozledila protivnike, Bobi pada u depresiju i postaje opsednut smrću.

Stvari se dodatno zakomplikuju nakon što upozna Lillian (Marta Keler), impulsivnu ženu koja želi da iskusiti sve što život nudi pre nego što podlegne teškoj bolesti.

„Najviše me uznemirila uloga vozača trkačkih automobila iz filma Bobby Deerfield“, izjavio je Paćino u intervjuu za Playboy, prenosi Far Out.
„To je bilo intimno putovanje u lik koji je izolovan i depresivan.
To je takođe bio prvi put da sam bio trezan. Ne ponosim se tim izvođenjem, ali u to vreme sam osećao povezanost s tom ulogom jer sam polako počeo da se odmičem od sveta koji sam poznavao – imao sam puno uspeha u nizu, osećao sam se kao da sam izbačen iz topa i bio sam pomalo izolovan“, dodao je.

Kada je Bobby Deerfield došao u bioskope, ni kritičari ni publika nisu mu bili naklonjeni.

Film trenutno ima samo 29 posto na Rotten Tomatoesu.

Glavna kritika je da je film previše melodramatičan.

Uprkos svemu, Paćinova izvedba bila je solidna, zbog čega je uspeo da dobije nominaciju za Zlatni globus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari