Ko je pevačica sa najgledanijom evrovizijskom numerom: Pesma ima veze sa njenim seksualnim životom 1Foto: Printscreen/YouTube/ Eurovision Song Contest

Pesma Queen of Kings, sa kojom će Norvežanka Alesandra Mele predstavljati svoju zemlju na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije, trenutno je najgledanija pesma Evrovizije na Jutjubu. Do sada je prikupio 1,5 miliona pregleda.

Alesandra Mele je 20-godišnja norveško-italijanska pevačica i tekstopisac. Već sa 12 godina pobedila je u italijanskom šou talenata VB Factor, a 2022. godine se takmičila u sedmoj sezoni The Voice – Norges beste stemme 2022, dospevši do emisija uživo.

Nakon što je izabrana da predstavlja Norvešku na Pesmi Evrovizije 2023, mnogi su napisali da će to biti „odskočna daska u njenoj karijeri“.

Rođena u Italiji

Rođena je u Pjetra Ligure, opštini u pokrajini Savona u italijanskoj regiji Ligurija. Po završetku srednje škole preselila se kod bake i dede u Norvešku. Trenutno pohađa muzičku školu LIMPI i živi u Lilehameru. Učestvovala je na svom prvom takmičenju kao 6-godišnjakinja sa ABBA-inim klasikom Dancing Queen, piše IndexHR.

Inače, Mele je u nedavnom intervjuu za Evrovizijsku zabavu izjavila da je biseksualka i da pesma Queen of Kings predstavlja njena iskustva biseksualne žene.

Podsećamo, pesma sa kojom će Alesandra nastupiti na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije trenutno je treća na kladioničarskim sajtovima. Ispred nje su samo Ukrajina i Švedska.

Inače, zanimljivo je da je Norveška do sada bila najuspešnija zemlja u istoriji takmičenja. Norvežani su poslednji put bili 1963, 1969, 1974, 1976, 1978, 1981, 1990, 1997, 2001, 2004. i u velikom finalu 2012. godine. Ipak, tri puta su pobedili: 1985., 1995. i 2009. godine.

Posle Alesandrine pesme, druga najslušanija pesma Evrovizije na Jutjubu je Eaea, koju će predstaviti španska predstavnica Blanka Paloma. Trenutno ima 1,3 miliona pregleda. Na trećem mestu je Let 3 sa pesmom Mama ŠČ! Let 3 ima skoro milion pregleda na zvaničnoj stranici Pesme Evrovizije, četiri dana nakon objavljivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari