Two Cow Garage, amerikana šampioni sa najdužom kilometražom i najvećim brojem koncerata godišnje, posle više od pet godina ponovo su u Beogradu i Srbiji u četvrtak, 26. septembra, u Gan klubu. Beogradski koncert otvaraju gosti iz Italije, sjajni psych/garage duo iz Firence – Go!Zilla. Vrata Gan kluba otvaraju se u 21 sat, Go!Zilla nastupaju od 21.30, a Two Cow Garage od 22 sata.


Two Cow Garage formirao je Micah Schnabel pre dvanaest godina u Kolambusu, Ohajo. Može se reći da se Two Cow Garage kreću u vodama alt-country roka. Ipak, u obzir uzmite i punk-rock prošlost Micaha Schnabela, te nikako ne zaboravite i na poslednju reč u imenu grupe koja nije ni najmanje slučajno tu gde jeste, makar sam izraz benda nema previše dodirnih tačaka sa garage pankom. Jednostavno, Two Cow Garage na energičan, znojav i glasan način prenose svoju, u suštini, country rok priču. Schnabelov polupromukli vokal i odvrnuta pojačala iz kojih trešti glasna gitarska muzika privlačni su i ljubiteljima prljavijeg rokenrola. Za koncertno predstavljanje najbolja preporuka je činjenica da se radi o bendu koji je u samo dve godine po objavljivanju prvog albuma kombijem „pregazio“ više od 332.000 milja.

Kao gosti, pre Two Cow Garage nastupiće psychedelic garage blues duo Go!Zilla, bend koji nastavlja tradiciju kvalitetnih garažnih grupa iz Italije (od The Mojomatics, preko Movie Star Junkies do Wildmen). Go!Zilla su eksplozivni psychedelic garage blues duo formiran u Firenci januara 2012. pod velikim uticajem West Coast zvuka i garažnih singlova 60-ih. Debi EP „Go!Zilla“ objavljen je u septembru 2012. za Santa Valvola Records, a ubrzo sledi i prvi singl „I'm Bleeding“ na Surfin Ki Records etiketi. Bend je imao već četiri evropske turneje, preko 100 koncerata po zapadnoj Evropi i svirao je sa imenima poput: Thee Oh Sees, Night Beats, Shannon & The Clams, Bud Spencer Blues Explosion, Aucan…

Karte se do četvrtka u 19 časova mogu kupiti u Pinball Wizard Records prodavnici po ceni od 900 dinara, a na ulazu u klub biće 1.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari