Jedan od najpopularnijih tenora na svetu, Andrea Bočeli, dolazi u Beograd na dan koncerta, 10. maja, u pratnji supruge i jednogodišnje ćerke. Na aerodromu će ih čekati luksuzna limuzina „Lancia Thema“, koja će ih direktno dovesti do Kombank arene. Sa slavnim tenorom na sceni će se naći blizu 200 muzičara, a već u ranim popodnevnim satima zakazana je proba sa horom „Obilić“ i orkestrom „Camerata Serbica“.

Dirigent Marčelo Rota, pod čijom će se palicom naći ovi muzičari, probe sa horom i orkestrom vodiće od srede, 8. maja. Pored hora i orkestra iz Srbije koji su izabrani nakon duže selekcije maestra Rote, kao gosti Bočelija na koncertu u Kombank areni nastupiće sopran Paola Sanguineti, ženski kvartet DIV4S i gitarski duo CARisMA.

Sopran Paola Sanguineti sa Bočelijem sarađuje od 1997. godine. Diplomirala je na muzičkom konzervatorijumu „Arrigo Boito“ u Parmi, osvajala je brojne nagrade na međunarodnim takmičenjima kao što je „Mattia Battistini“ u Rieti, a pohađala je i brojne master radionice. Ansambl koji čine četiri italijanska soprana DIV4S već je poznat našoj publici. Nastupile su pre dve godine u okviru Guitar Art festivala u Sava centru. Ovaj vokalni ansambl donosi inovativne interpretacije najpoznatijih operskih dela, a jedan od glavnih „krivaca“ za njihov međunarodni uspeh je Andrea Bočeli. Mladi gitarski duo CARisMA čine klasični gitaristi Magdalena Kaltčeva i Karlo Korieri. Miks odlične gitarske tehnike sa modernim zvukom odlikuje izvođenje ovog dua.

Udobna garderoba u kojoj se obavezno mora naći jedna klasična akustična gitara kao i Yamaha clavinova deo su Bočelijevih zahteva. Instrumenti u garderobi potrebni su mu radi upevavanja pre izlaska na scenu. Od hrane i pića zamolio je za razne vrste sendviča, voćne sokove, čaj, kafu, sveže voće i povrće. Program koncerta imaće dva dela i trajaće dva i po sata. Ulaznice za koncert ovog slavnog italijanskog tenora u prodaji su po cenama od: 4.500, 5.500, 5.900, 6.500, 7.900, 8.900, 9.500, 15.000 i 20.000 dinara na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim kao i na blagajnama: Kombank arene, Bilet centra Beograd, Doma omladine i Ušće šoping centra. Onlajn prodaja i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com, www.eventim.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari