Antarktik, Kӣr i Уличнаџукела - Trostruki live u klubu Karmakoma 1Foto: Privatna arhiva

Trostruki muzički događaj na kome nastupaju Antarktik, Kӣr i Уличнаџукела biće održan ovog četvrtka 19. septembra u klubu Karmakoma.

– Nemojte da vas ime zavara – poručuju organizatori, jer Antarktik svira toplu instrumentalnu muziku zasnovanu na zavodljivim, repetitivnim melodijama i ritmovima, obavijenim u sanjivi zvuk.

U pitanju je muzički duo iz Beograda, koji čine Ilija Duni (Petrol, Ti, Zenit Nadir) i Ivan Đorđević, koji stvara eklektične, eksperimentalne i hipnotišuće mini simfonije.

– Njihova muzika često nosi atmosferu dugih zvezdanih noći na snežnom severu, posmatranih iz topline udobne drvene kolibe – ukazano je povodom zvuka sastava Antarktik.

Na scenu Karmakome sledeći izlazi Kӣr, solo produkcijski pseudonim Bane Jovančevića, rezidentnog izvođača uživo i program menadžera beogradskog kluba Drugstore. Njegovo prvo izdanje Imrali objavljeno je na Creme Organization, a drugo Mramorje na Yerevan Tapes.

– Kombinujući tradicionalne i eksperimentalne uticaje u elektro-akustičnoj muzici, Kӣr stvara zvuk u kojem drone-vođeni postindustrijski logos prelazi u plemenski mitos, u potrazi za tragovima budućnosti – ističu organizatori i dodaju da – sukob sintisajzera i akustike priziva zvučni pejzaž vizantijskih sakralnih tradicija i balkanskih folklornih ritmova.

Zatim na scenu stupa Aleksandar Obućina, osnivač i član benda св. Псета, koji je zaplovio solo putem kao Уличнаџукела, kombinujući svoj virtuozni stil sviranja gitare sa mističnim i melanholičnim melodijama odsviranim u polomljenim ritmovima i off beat-ovima.

Vrata kluba se otvaraju u 20 sati, a koncerti počinju tačno na vreme, od 21 sat. Ulaznice na vratima po ceni od 700rsd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari