Stas i promukao glas Pola Janga pokazali su na sinoćnjem koncertu u Sava centru da se od stare slave ipak može živeti i napraviti solidan nastup. Britanski muzičar više od decenije nije objavio album, pa je u Beogradu „iz rukava“ istresao stare proverene hitove. „Dobro veče, da li se lepo zabavljate“, na uvežbanom srpskom je Britanac pozdravio publiku po izlasku na binu i tim potezom „kupio“ veći deo auditorijuma.

Ali, da su najbolji dani 54-godišnjeg Janga ipak iza njega moglo se primetiti kod jednog od najvećih hitova „Senza una Donna“ – bend i prateći vokali bili su daleko bolji od pevača koji je čak u jednom delu numere bezuspešno u falšu pokušavo da pronađe pravu intonaciju. Međutim, izvukao se šmekerskim stavom, skakanjem i klizanjem po bini, kao u najmlađim danima. Usledila je i „Love of the Common People“, a brzo je „bacio na sto“ i svoj najveći hit „Come Back and Stay“. Iskusni pop pevač sišao je i do publike šaljući poljupce obožavateljkama koje su skočile sa svojih mesta. Veliki šoumen sve vreme je bio u kontaktu sa prisutnima, navodeći ih da aplaudiraju i pevaju zajedno sa njim. Kod „Every Time You Go Away“, koja je takođe samo muzički zvučala perfektno, Britanac je čak zaplesao sa jednom obožavateljkom.

Šteta je što legendarni pevač nije našao vremena da malo ranije tokom 30-godišnje karijere navrati u Srbiju, jer ovako je Beograd video samo senku nekada velikog pevača. „Wherever I Lay My Hat (That’s My Home)“, obrada čuvene numere Marvina Geja, kao i „Kiss“ (u originalu Princ) ostavljene su za bis koji je na red došao posle svega sat vremena. Od umetnika sa karijerom poput Jangove ipak se više očekivalo.

Magični instrumentali Aleksandra Loknera

Beograđani su pre nastupa Pola Janga uživali u instrumentalima Aleksandra Loknera, koje je komponovao još 90-ih godina prošlog veka sa nekadašnjim klavijaturistom Bijelog dugmeta Lazom Ristovskim. U publici je na koncertu viđen i Momčilo Bajagić, frontmen benda Bajaga i instuktori u kojem Lokner inače svira. „Naos“, „Bela čokolada“ i druge kultne instrumentale prisutni su nagrađivali dugim aplauzima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari