Britanska violinistkinja Vanesa Mej nastupiće u nedelju uveče prvi put Srbiji (Beogradska arena, 20.00). Ona će u Areni promovisati kompilaciju najvećih hitova „The best of Vanessa Mae“, a publika će imati priliku da čuje i jedan novi singl „Art of War“.

Mlada Britanka tajlandskog porekla turneju je započela još u septembru u Nemačkoj, a kako je naglasila ovaj put joj je cilj da obiđe i one gradove u kojima do sada nije imala priliku da gostuje. Svetsku slavu je stekla još kao dete kada je sa 13 godina ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najmlađi instrumentalista koji je izvodio violinske koncerte Betovena i Čajkovskog. Sviranje sa simfonijskim orkestrima poznato joj je još od devete godine. Autorsku muziku započela je da pravi još sa 16 godina izvodeći na električnoj violini neobičan miks klasičnog, rok, pop, džez i tehno zvuka. Iako joj niko nikada nije osporavao muzički talenat, Vanesa od prvog albuma ima i kritičare koji joj zameraju što kopira Najdžela Kenedija, da neopravdano sebi daje za pravo da „kvari“ klasičnu muziku izvođenjem u rok i pop aranžmanima i da na sceni više liči na manekenku nego na ozbiljnog muzičara. Međutim, fanovi Britanke u Srbiji imaće u nedelju priliku da su uvere u to da njeni koncertni nastupi odavno prevazilaze puko muziciranje i pevanje. Ona je na svim turnejama u ovom milenijumu svirala, pevala, ali i igrala, pa čak na sceni izvodila i pojedine baletske tačke, uz sve to oskudno i atraktivno obučena, uz pratnju ženske plesne grupe.

Do 2006. bila je praktično neprestano na turnejama, izvodeći klasične i svoje kompozicije, a onda je odlučila da sve do sada napravi pauzu. Kao pravi muzički profesionalac u Beograd dolazi dan ranije (subota) kako bi na sceni bila odmorna i sveža. Zanimljivo je da sa sobom dovodi čak pet asistenata, kao i psa kojeg vodi svuda sa sobom. Karte za nastup Vanese Mej prodaju se po cenama od 3.100, 3.500, 3.900 i 4.500 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari