artapstraktFoto: Promo

Raspisan je konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi na temu: “ArtApstrakt 6”, autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara, u okviru „Udruženja Kreativna fabrika“.

VI izdanje izložbe biće realizovano u novom, prelepom galerijskom prostoru, u Art – kafe galeriji Slavoljub, koja se nalazi u centu grada, u Ulici Kralja Milutina, na broju 53, u Beogradu.

O temi

Apstraktna umetnost, ili apstrakcija (lat. abstractus [od abstrahere, odn. apstrahovati] )—umetnost koja ne prikazuje vidljivu stvarnost prirode, nego su joj jedini sadržaji likovni elementi, linija, ravan ili oblik, boja, površina ili masa…

Svaki kandidat može konkurisati sa maksimum 2 rada.

Format nije ograničen, ali je preporuka da ako šaljete rad velikog formata, pošaljete i jedan rad manjeg formata, pošto će od velikih formata biti izloženo samo nekoliko i to najreprezentativnijih radova.

Fotografije radova je potrebno poslati u jpg formatu, u rezoluciji 300dpi, smanjiti fotografiju na maksimalnih 500kb, svaku fotografiju obavezno imenovati (ime i prezime autora i naziv rada) i poslati kao prilog mejlu.

Potrebno je dostaviti i sledeće podatke:

1. Autor: ime i prezime

2. Kratka biografija, do 10 račenica, direktno u mail

3. Mesto prebivališta

4. Kontakt: email, telefon, adresa, grad

5. Nazivi dela, godina nastanka: tehnika, medij, dimenzije, CENA

Fotografije i tražene podatke poslati na email: [email protected], najkasnije do ponoći 2. jula 2024.

Imena odabranih autora biće objavljena najkasnije do ponoći 3. jula na email adresu koju ste naveli u prijavi.

Izložba će biti realizovana sredinom jula.

Dozvoljene su sve tehnike likovne i primenjene umetnosti: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, kolaž.dizajn, vajarstvo, modni i industrijsski dizajn,

“ArtApstrakt” je autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara. Cilj tog projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva.

Umetnici čiji rad se promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani umetnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari