Poslednji koncert u okviru „Oproštajne turneje“ grupe Atheist Rap održaće se u petak, 14. decembra, u Božidarcu, u sklopu festivala Vračar Rocks!. Gosti na poslednjem koncertu će im biti osiječka pank-rok grupa Gužva u 16-ercu i šabački bend Sick Soul.

Članovi grupacije Atheist Rap, svesni činjenice da se kobni 21.12. 2012. nezaustavljivo približava, rešili su da na svom poslednjem koncertu na ovoj planeti otkriju najveću i najčuvaniju bendovsku tajnu. Kako kažu, nema nikakve potrebe dalje kriti bilo šta, pošto nam je ostalo tek nekoliko dana i vreme je da maske padnu. Ovo će grupi Atheist Rap biti 41. koncertni nastup ove godine, tako da se može reći da su i ove godine očuvali status jednog od koncertno najaktivnijih bendova u regionu. Pošto je ovo njihov (verovatnoća 99 odsto) poslednji veliki koncert, u goste su pozvali i odlične bendove sa kojima su već imali priliku da dele scenu. Kako priliči oproštajnim koncertima Ateisti će odsvirati sve svoje najveće hitove a pripremili su i neka iznenađenja koja će publika moći samo ovoga puta da čuje i vidi.

Gužva u 16-ercu su Osiječki pankeri koji iza sebe imaju tri studijska albuma i više stotina koncerata širom Balkana. Mnogi ih vide kao nosioce regionalne pank scene u narednim decenijama, pošto imaju kapacitet da nastave stazama koje su na ovim prostorima utabali KUD Idijoti, Pankrti, Pekinška Patka, Goblini… Poslednji album „Je Ne Regrette Rien“ izdali su za Geenger Records ove godine, a sa njega su za sada izdvojila dva singla „Mene više nema“ i „Stare stvari“ za koje su snimljeni spotovi, koji su se odlično kotirali na regionalnim top listama. Sick Soul je bend sačinjen od iskusnih muzičara koji iza sebe imaju pozamašan angažman u žanrovski različitim bendovima. Cela priča je bazirana na alternativnom hip-hop zvuku, sa kojim su pomešani pank, hardcore, fank i jazz elementi.

Pošto je manifestacija „oproštajnog“ karaktera Ateisti su rešili da publiku Vračar Rocks! festivala počaste simboličnom cenom ulaznice od samo 500 dinara. Koncert počinje tačno u 20 časova, a karte će moći da se kupe samo na ulazu u Božidarac. Kako ističu, ukoliko se slučajno iz nekog razloga desi da kraj sveta bude otkazan, svoju „Povratničku turneju“ počinju već nastupom na Koncertu godine na novosadskom Spensu 22. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari