Album „Daljina, dim i prašina“ Bajage i Instruktora godinu dana od izlaska na CD-u ovih dana pojavio se i na vinilu. To je posle dve decenije prvo vinilno izdanje benda Momčila Bajagića.

„Nekako mi je u glavi bila forma vinilnog albuma i kad sam pravio raspored pesama za ovaj CD. Kao ranije, kad smo gledali šta je A1, šta je B1. Ako gledaš ovaj album, vidiš da sa devet pesama ima taman vremena koliko bi stalo maksimalno na LP. Album ‘Daljina, dim i prašina’ je rađen na retro način sa novom tehnologijom, i lepo je što izlazi i na vinilu“, kaže Bajaga.

Vinilni LP „Daljina, dim i prašina“ objavili su kompanija Fidbox i promoterska kuća Long Play u ograničenom tiražu od samo 200 primeraka (180g vinyl high quality!). Ploča ima osam pesama i od CD-a se razlikuje samo po izostanku radio edit verzije pesme „Još jednom“. Ploča se može naći u Beogradu u Jugotonu (Nušićeva 27) po ceni od 2.400 dinara i Dallas Music Shop (TC Vulkan, Sremska 2) po ceni od 2.800 dinara, a može se i naručiti preko Fidbox fejsbuka pišući u inboks https://www.facebook.com/pages/Fidbox/298985410212012.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari