eyesburneyesburn foto Angelina Kacunkovic

Balkanrock već 15 godina, iz dana u dan, izveštavaju o aktuelnim dešavanjima na muzičkoj sceni, čitaocima približavaju njihove omiljene muzičare i upoznaju ih s novim imenima, a ideja “Balkanrock Sessions“ je da, kroz kvalitetan audio-video sadržaj na svom YouTube kanalu i streaming platformama, upozna javnost s mnoštvom bendova koji u ovom trenutku stvaraju na teritoriji Balkana.

Nemanja Đorđević, urednik portala i video snimatelj, kaže da se “inicijalni okidač za dokumentovanje ‘Balkanrock Sessionsa’ javio se kada je uvideo da zaista nedostaje kvalitetan audio i video sadržaj live nastupa regionalnih bendova na Youtubeu”.

„Retko koji muzički i pre svega svirački video sa ovih prostora me je oduvao kvalitetom dok o ozbiljnom kontinuitetu ne možemo ni da pričamo. Mislio sam: ‘Zašto samo svetski bendovi to mogu priuštiti i koliko je to komplikovano realizovali?’ Kada smo se upleli u ovo, ispalo je da to nije baš lak posao, ali sa divnim timom ljudi kojim radim je sve ovo ‘pesma’ i prosto uživanje. ‘Balkanrock Sessions’ je moju dugogodišnju nezasitu želje za onim što pokušavam da prenesem svojim fotografijama digao na još veći nivo. Želim da podelim sa svetom, ali i da ostavim u amanet naše regionalne muzičare i bendove koji stvaraju jako kvalitetnu muziku predstavljajući ih u njihovom najboljem izdanju“, kaže Đorđević za Danas.

Osmišljen je kao svojstvena kombinacija nastupa uživo i kratkog intervjua, po ugledu na svetske emisije onlajn audio-vizuelnog formata, KEXP, Tiny Desk, Audiotree. Kroz nastup, publika će dobiti kompletan audio-vizuelni doživljaj toga kako određeni bend izgleda i zvuči uživo na bini, dok će kroz intervjue imati priliku da sazna mnoge zanimljivosti iz karijere muzičara.

Milena Gojković, urednica portala i voditeljka, kaže da joj je „velika čast što su uspeli da ugoste aktuelna imena muzičke scene i verodostojno ih prikažu publici”.

“Lepota intervjua u video-formatu, osim što prenosi atmosferu, omogućava potpunu komunikaciju, prenosi gledaocima i verbalne i neverbalne poruke. Autentična osećanja i spontane reakcije mnogo više će reći o muzičaru nego sređene rečenice u pisanom tekstu. Kao i same pesme koje su snimani iz jednog ‘tejka’ i odgovori koje sam dobila u toku intervjua u potpunosti su prirodna reakcija muzičara. Posebno mi je bilo drago što sam u prvom intervjuu ekskluzivno dobila informaciju da Eyesburn radi na novom albumu. Takve stvari stvarno daju vetar u leđa“, ističe naša sagovornica.

Serijal onlajn koncerata “Balkanrock Sessions” počeo je 5. jula upravno nastupom Eyesburna. U narednom periodu Balkanrock će objavljivati sessione svakog drugog ponedeljka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari