barbara bučFoto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu jedan „performans“ privukao je puno negativnih komentara, a u njegovom središtu našla se Barbara Buč.

Ova LGBTQ aktivistkinja i di-džejica bila je u centru prikaza „Poslednje večere“ u okviru kog su bili prikazani i dreg umetnici, transrodni modeli i goli pevač u ulozi Dionisa.

Neobična interpretacija izazvala je bes među religijskim konzervativcima i hrišćanima širom sveta, uprkos tome što je namera bila baš suprotna, da ujedini i širi ljubav.

Ona je na glavi nosila svojevrsnu krunu koja je nalikovala oreolu, a koja je napravljena od kože hromirane srebrom, drveta i Svarovski kristala.

https://x.com/SpeakerJohnson/status/1817229481972473922

Sama Barbara oglasila se nakon kontroverze: „Zdravo, ja sam Barbara Buč, ljubavna aktivistkinja, di-džejica i producentkinja iz Pariza. Cilj mi je da ujedinim ljude i širim ljubav među svima kroz muziku za ples i učinim da nam srca kucaju u ritmu. Muzika zvuči bolje uz sve nas!“.

Rođena je kao Lesli Barbara Buč u Parizu, mešanog jevrejskog i marokanskog porekla i odrasla je u tradicionalno jevrejskoj porodici.

Učila je muzičku teoriju, klavir, brazilske perkusije i gitaru tokom tinejdž perioda, a potom je počela da pravi sopstvene kasete i muzičke mikseve.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbara Butch (@barbarabutch)

Svoju DJ karijeru započela je u Monpeljeu, gde je u početku koristila ime „Scratcheuse de gazon“, što bi se moglo prevesti kao „grebačica trave“.

Kasnije se preselila u Pariz i počela da nastupa u brojnim klubovima, radeći na promovisanju inkluzije, prihvatanju osoba sa viškom kila i LGBTQ osoba.

Osvanula je naga na naslovnici francuskog nedeljnika „Télérama“ 2020. godine, sa natpisom „Zašto odbijamo debele ljude?“ ispod sebe.

Ubrzo nakon toga postala je zaštitno lice parfema „La Belle Intense“ Žan Pol Gotjea, a 2021. proglašena je za LGBTI ličnost godine od Francuskog udruženja LGBTI novinara.

https://x.com/Olympics/status/1816929100532945380

Pojavljivala se i na televiziji, gde je gostovala kao sudija u francuskom rijaliti programu „Drag Race France“ sa dreg kraljicama.

Barbara Buč ima više od 75 hiljada pratilaca na Instagramu, gde nastavlja da širi svoje reči, a što je činila i kroz kratki film „Extra Large“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari