Barcelona Gipsy Balkan Orchestra dolazi u Kragujevac 1Foto: BGKO Promo

 

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, poznati svetski bend čiji zvuk spaja različite muzičke tradicije Balkana u jedinstvenu simfoniju, sa zadovoljstvom najavljuje svoju nadolazeću turneju po Srbiji. Tokom avgusta, bend će oduševiti publiku u nekoliko gradova širom zemlje.

Kragujevac će biti domaćin ovog muzičkog spektakla u Zastavinoj Bašti 13. avgusta, dok će Beograd biti epicentar događaja 14. avgusta. Turneja se završava u Sremskoj Mitrovici 15. avgusta.

Ivan Kovačević, kontrabasista benda, poziva sve ljubitelje muzike na nezaboravnu letnju noću u Zastavinoj Bašti:

– Dame i gospodo, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra se vraća u vaš grad. Spremamo poseban repertoar samo za to veče. Da Kragujevac igra, da Kragujevac peva, da Kragujevac pamti i da svetu pokažemo da ipak je ovo ovde Balkan.

Sa preko 12 godina strastvene karijere, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra se etablirao kao neprikosnoveni nosilac balkanske muzičke scene širom sveta. Njihova sposobnost da spoje različite muzičke uticaje u jedinstvenu umetničku izjavu osvojila je srca publike, istovremeno prevazilazeći umetničke i geopolitičke granice.

Sa sastavom koji čine umetnici iz različitih delova sveta – Margerita Abita (Italija), Julien Chanal (Francuska), Pere Nolasc Turu (Španija), Fernando Salinas (Španija), Xavi Pendón (Španija), Albert Enkaminanko (Španija) i naš domaćin Ivan Kovačević (Srbija) – Barcelona Gipsy Balkan Orchestra poziva sve da se pridruže na njihovim koncertima i podele ovo jedinstveno muzičko putovanje.

Osim svog bogatog repertoara tradicionalne muzike Balkana, bend je nedavno objavio spot za pesmu „Neka Neka” sa Frajlama, predstavljajući svoju viziju spoja tradicionalnih zvukova sa savremenim pristupom.

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a po ceni od 1.500 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari