Fontaines D.C.Foto: Richard Nicholson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fontaines D.C. su osvojili više od 2.000 dolara (1.565 funti) na viralnom muzičkom kvizu na TikToku i svu sumu donirali humanitarnoj organizaciji za pomoć Palestini.

Kako NME prenosi, dablinski bend je nedavno učestvovao u kvizu Track Star, u kojoj igrači slušaju pesmu i pogađaju izvođača.

Sve se odvija na ulicama Njujorka, a kako vreme i kviz odmiče, učesnici dobijaju sve veći iznos novca.

Frontmen Grian Chatten i gitarista Carlos O’Connell u takmičenju prepoznali pesme izvođača kao što su The Strokes, Thin Lizzy, The Libertines i The Ramones, i osvojili ukupno 2.560 dolara (2.003 funte).

Fontaines D.C.
Foto: Richard Nicholson / Shutterstock Editorial / Profimedia

– Možemo uzeti novac i imati sjajnu noć – rekao je O’Connell, pre nego što je Chatten predložio – Čoveče, mislim da bi trebalo da damo novac u dobrotvorne svrhe. Voditelj je na to dodao – Ako ga date u dobrotvorne svrhe, daću vam još 100 dolara da možete kupiti pivo.

@trackstarshow @Fontaines D.C. ♬ original sound – Track Star

Chatten je potom potvrdio da će donirati novčanu nagradu organizaciji Lekari bez granica “za Palestinu” usred tekućeg sukoba između Izraela i Gaze. U pitanju je humanitarna organizacija pruža “medicinsku pomoć ljudima pogođenim sukobima, epidemijama, katastrofama ili isključenjem iz zdravstvene zaštite”.

Video se završava snimkom pisma organizacije kojim se Lekari bez granica zahvaljuju kvizu.

– Vaša podrška osigurava mogućnost da pružimo hitnu medicinsku negu ljudima u više od 70 zemalja širom sveta. U srcu našeg rada je posvećenost nezavisnosti i nepristrasnosti. To znači da je podrška ljudi poput vas ono što nam omogućava da budemo spremni da odgovorimo na najhitnije situacije u svetu gde drugi ne mogu ili neće – stoji u pismu Lekara bez granica.

Prošlog decembra, Fontaines D.C. je udružio snage sa Massive Attack i Young Fathers i objavio limitirano izdanje nazvano 12” humanitarno karaktera, za podršku organizaciji Lekari bez granica (MSF).

U zajedničkom saopštenju umetnici su pozvali na hitan prekid vatre “u znak solidarnosti sa palestinskim narodom koji živi pod brutalnom vojnom operacijom”.

Fontaines D.C. su dodali: “Od oktobra, Lekari bez granica su na terenu u Gazi, gde je svaki čovek meta IDF-a. Oni rizikuju svoje živote da pruže vitalnu negu hiljadama povređenih od strane izraelskih neselektivnih napada na izgladnele i nemoćne. Osećamo se potpuno nemoćno u onome što možemo da učinimo u ovom trenutku, međutim, nadamo se da će naš mali doprinos prikupiti očajnički potrebna sredstva za Lekare bez granica u Gazi. Prekid vatre odmah. Sloboda za Palestinu.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari