Bend Gladni Naučnici objavio spot za pesmu “Stalker” 1Foto: Danilo Lučić

Beogradska grupa Gladni Naučnici je objavila video spot za pesmu “Stalker”, drugi singl koji najavljuje njihov album “Nova Kosmogonija” (Pop depresija/Kišobran).

Prethodni singl benda “Mrtvo klupko” je tipična mračna balada, dok pesma “Stalker” predstavlja povratak izvornom tvrdom roku.

Kako kažu iz benda u pesmi je odnos muškarca i žene predstavljen kao odnos Stalkera, junaka filma Andreja Tarkovskog,  i “Zone”, oblasti u koju on vodi ljude iz spoljnog sveta.

– Za Stalkera, Zona ima magičnu privlačnost, jedino se tu oseća kao da je na mestu gde pripada, gde je prihvaćen i srećan. Istovremeno je Zona, kao što je i žena, misteriozna, čudna i nepredvidiva – kažu Gladni Naučnici.

Za realizaciju je odgovorna Nevena Jovanović (scenario, kamera, režija, montaža). U glavnim ulogama se pojavljuju Simona Kanjevac i Milan Pantelić. U spotu su korišćeni snimci koncerta održanog u novosadskom klubu Foxtrot, snimatelj je bila Dragana Tošić.

Bend uveliko radi na tehničkim detaljima vezanim za produkciju i izdavanje novog albuma. U međuvremenu, album će biti najavljen sa još dva video singla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari