Grupa Goribor će, povodom promocije svog novog albuma, svirati dva dana za redom, u subotu i nedelju, od 22.30 u Gan klubu. Goribor je za hrvatsku etiketu Dancing Bear upravo objavio novi album „Evo je banja“. Album je sniman u Puli u studiju Partyzan, od marta 2010. do novembra 2011. Na albumu su gostovali grupa East Rodeo, The Chweger, Dijana Vidušin, Leon Brenko, Davor Milovan Bili i Miloš Vojvodić iz benda Eyot, a producirao ga je Edi Cukerić.

Bend već uveliko koncertno promoviše novo izdanje koje je izazvalo veliko interesovanje u regionu. Koncertna promocija počela je u martu iz Ljubljane, preko Maribora, Rijeke, Zagreba, Vranja, Splita, Makarske i Novog Sada, a kao i obično, u Beogradu će održati dva koncerta u Gan klubu, a tim povodom na nekoliko pitanja nam je odgovorio gitarista benda Željko Ljubić Piti.

  • Neke od pesama smo već imali prilike da čujemo – a šta nam u celini donosi novi album Goribora, da li ima nekih promena u odnosu na vaša ranija izdanja?

Pa da. Ima razlike. Prošli album je ustvari bila kompilacija pesama sa ranijih nezavisnih izdanja, plus par novih. Ovo je kompletno nov materijal. Album je odsviran uživo, sa bendom.

  • Interesantno je da ste veliku bazu fanova stekli prvo van granica svoje zemlje a na domaćem terenu tek kasnije, malo je neobičan put benda od Bora, preko Hrvatske pa do Beograda – kako je došlo do te „obilaznice“?

Logično je da je moralo da krene iz Hrvatske zato što je Zdenko Franjić to prvi objavio. Da smo ostali u Boru pitanje je da li bismo uopšte i došli do nekog izdanja. Mislim da je dobro sa te strane što smo se odselili. Moraš malo da se krećeš, upoznaješ ljude… Kod nas je taj put trajao prilično dugo.

  • Turneja je već počela – kako ste zadovoljni koncertima do sada i da li je publika Goribora svuda slična ili se razlikuje od mesta do mesta?

Mi smo upravo završili jedan deo predviđenih koncerata po regionu i generalno smo zadovoljni. Publika je raznovrsnija. Pojavljujemo se polako i u medijima, više smo zastupljeniji nego ranijih godina. Dosta mladih ljudi dolazi, to je dobro.

  • Šta imate u planu posle Beograda?

Sviramo na Eastweekend festu u Boru 12. maja. U junu Rokaj fest i verovatno par gradova u Bosni. Na leto imamo nekoliko potvrđenih festivala. Prvi put ćemo svirati u Crnoj Gori u Kotoru na Searock festivalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari