Glavni grad Srbije i dalje je „tabu“ destinacija za jednu od najpopularnijih pop pevačica današnjice Kajli Minog. Australijska pevačica objavila je listu gradova koje planira da obiđe na turneji u okviru koje promoviše novi album „Aphrodite“ i na njoj uprkos očekivanjima nema nijednog istočnoevropskog grada.

foto 1902 Verovatno preskače Beograd: Kajli Minog

Iako se na njenom zvaničnom internet sajtu navodi da je objavljena lista konačna, iz nekoliko izvora dobili smo informaciju da se o nastupima po Istočnoj Evropi i dalje pregovara i da su od balkanskih gradova u igri prvenstveno Zagreb, a tek potom i Beograd.

– Naša politika je da ne dajemo izjave dok sa pevačem ne postignemo konkretan dogovor. Dok pregovore ne završimo, nećemo izlaziti u javnost – rekla je za Danas Marina Mazić iz koncertne agencije Lupa promocija, čime nam je indirektno potvrdila da se sa popularnom pevačicom vode pregovori i da postoji mogućnost da se spisku gradova sa predstojeće turneje dodaju i glavni gradovi Srbije i Hrvatske.

Kajli Minog na „Les Folies Aphrodite“ evropsku turneju kreće 19. februara sledeće godine i završava je 23. marta. Za fanove iz Srbije zasad su najbliže destinacije Milano, Minhen ili Barselona. Nije tajna da bi interesovanje za nastup australijske pevačice bilo veliko i u Srbiji i u Hrvatskoj, tako da bi se organizatorima tog koncerta sigurno isplatilo da je dovedu uprkos visokom honoraru, a cena se navodno kreće u rasponu od jedan i po do dva miliona evra. Jedna od nepremostivih prepreka mogla bi da bude zdravstveno stanje 42-godišnje pevačice koja se po sopstvenom priznanju još nije potpuno oporavila od operacije raka dojke pre pet godina.

– Rad mi je dao snagu da prevaziđem sve probleme koje sam imala i verujem da ću i sad uspeti. Nadam se da publika neće morati mnogo da se prilagođava eventualnoj promeni rasporeda koncerata zbog mog zdravstvenog stanja. Listu turneje sastavila sam u dogovoru sa onkologom, ali i dalje sam u strahu da li ću do kraja moći da ispunim sve obaveze pošto su lekovi koje pijem izuzetno jaki. Radije ću odložiti neki koncert nego što ću ga skratiti zbog toga što se ne osećam dovoljno dobro – rekla je Kajli Minog po objavljivanju liste malobrojnih evropskih gradova.

Slavna pevačica je na muzičkoj sceni prisutna već više od dve decenije i do sada nijednom nije gostovala u Srbiji. Mogućnost da dođe u Beograd prvi put se pojavila pre tri godine kada je promovisala prethodni album „X“, prvi posle lečenja od kancera. U okviru „Aphrodite“ turneje postoje slobodni datumi koji bi između koncerata u Milanu i Barseloni mogli da se popune i nekim gradom sa Balkana, ali po nezvaničnim saznanjima glavnu bitku za Kajli vode Atina i Zagreb, dok Beograd zbog niskog životnog standarda, odnosno slabe platežne moći građana, praktično nema nikakvih šansi.

Arena čeka Prinsa

Glavni grad Srbije verovatno neće videti Kajli Minog, ali će zato ove jeseni ili zime imati priliku da ugosti američkog pevača Prinsa. Menadžment pop ikone dobio je ponude Zagreba i Beograda za gostovanje, ali još na njih nije odgovorio. Iako se u pojedinim medijima pojavila informacija da je gostovanje Prinsa u Beogradu pod znakom pitanja zbog toga što su svi termini u Areni praktično popunjeni do kraja godine, prema saznanjima do kojih je došao Danas najveća hala na Balkanu napraviće i „na silu“ mesto kako bi ugurala slavnog pevača ako odgovor za dolazak u Srbiju bude pozitivan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari