Nemačka tinejdžerska rok grupa Tokio Hotel nastupiće 28. marta u Beogradskoj areni u okviru turneje „Humanoid Tour 2010“. Tokio Hotel je prvobitno na taj datum trebalo da nastupi u Zagrebu, ali kako organizator koncerta u Hrvatskoj nije blagovremeno ispunio sve obaveze prema grupi, Beograd je u organizaciji Arene i MTV-ja „ukrao“ nemački bend.

Glavni grad Srbije trebalo je još pre dve godine da ugosti rok tinejdžere, takođe u Areni, ali mnogi koncerti na toj turneji bili su otkazani zbog problema sa glasom pevača i frontmena grupe Bila Kaulica. Ovaj put strah od otkazivanja nastupa ne postoji jer, kako iz Arene i MTV-ja naglašavaju, na ovoj turneji nisu održani samo oni koncerti gde organizator nije ispunio prethodno dogovorene uslove sa grupom. Direktor Beogradske arene Dejan Petričević naglasio je i da će cena dovođenja Tokio Hotela u Srbiju biti niža od standardne koju je bend odredio za ovu turneju.

– Dovođenje Tokio Hotela po ceni bi bilo u rangu sa recimo Ališom Kiz. Ipak, kada se u obzir uzme da se bend dovodi zahvaljujući saradnji sa MTV-jem i da smo mi praktično uleteli u organizaciju posle otkazivanja koncerta u Zagrebu, a oni su već imali planiran taj termin za nastup, onda je cena znatno niža od originalne – rekao je Petričević.

Tokio Hotel su pre devet godina osnovali braća blizanci Bil i Tom Kaulic. Svetsku popularnost stekli su kada su 2007. godine objavili prvi album na engleskom jeziku „Scream“, a ovo im je tek druga velika turneja. Karte za koncert mogu se nabaviti u Beogradskoj areni i TC Ušće po cenama od 4.900 (fan pit), 3.900 (tribine) i 2.900 (parter) dinara.

 

Dodela MTV nagrada u Srbiji

Beogradska arena i MTV ozvaničili su saradnju čiji bi rezultat u narednom periodu trebalo da bude dovođenje najvećih svetskih muzičkih zvezda.

– Nije isključeno da Arena 2011. ili 2012. godine bude domaćin dodele Evropskih MTV nagrada. Kandidovanje za ovaj događaj slično je kao i za Olimpijske igre, ali Beograd definitivno ima infrastrukturu s kojom bi mogao da uđe u uži izbor – rekao je Tom Er, direktor MTV za Srbiju.

Guns N’ Roses još nisu otkazali

Iako je koncert grupe Guns N’ Roses u Zagrebu otkazan, Beograd je prema informacijama iz Arene i dalje u opticaju. Menadžer za odnose sa javnošću Arene, Danijela Rakić, naglasila je da mendžmen američkog benda nije otkazao koncert u Srbiji, odnosno da postoji mogućnost da evropska turneja ipak počne u junu, ali da će na listi manje gradova u odnosu na prvobitni plan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari