Pored 11 hedlajnera ovogodišnjeg NS koncerta godine 10. decembra u Velikoj dvorani Spensa u Novom Sadu će prvi put, na posebnoj bini pod nazivom „Bez prekida“, nastupiti i novi bendovi čije vreme tek dolazi: Gunsale, Dreddup, Branimir i neprijatelji, Potres, Concrete Sun i Kolaps.

Nakon ankete koju su organizatori sproveli na Facebook stranici, napravljen je izbor izvođača na glavnoj bini. Ovaj događaj novosadski sastav Love Hunters iskoristiće za svoj comeback posle višegodišnje pauze. Osim njih sviraće Goblini, Dža ili Bu, Eyesburn, Deca loših muzičara, Zbogom Brus Li, Sunshine, Partibrejkersi, Hype, Lude krawe i naravno Ritam nereda, koji su na neki način nezvanični domaćini ovog koncerta jer bez njih ne bi bio potpun. Lude krawe su nedavno izbacile EP „Reinkarnacija“, tako da će na „Koncertu godine“ moći da se čuju neke od ovih pesama uživo.

– Koncepcija NS koncerta godine je oduvek bila bazirana na predstavljanju najboljih bendova na velikoj bini u Velikoj dvorani Spensa, a ove godine prvi put ikad, biće postavljena još jedna, „Bez prekida“ bina na kojoj će se tokom popodneva, večeri i noći u vremenu promene izvođača na glavnoj sceni, kratkim nastupima predstaviti najbolji od svih koji se prijave na sajtu ili Facebook stranici Koncerta godine – kažu organizatori i obećavaju i da će se Studio Berar pobrinuti da ozvučenje bude najbolje što može, kao i da nas očekuju svetlosni efekti kakve do sada nismo videli na ovom događaju.

Ovakav pristup i koncept je potpuno nov i prvi put će se predstaviti na NS koncertu godine 2011. NS koncert godine, koji je tokom 90-ih godina prošlog veka bio temelj domaće scene i najbolji oslonac za predstavljanje bendova, sa ovom novom binom, svakako još više dobija na značaju i afirmaciji nadolazećih snaga i dalje se etablira kao jedini događaj koji celokupnim kapacitetom drži rok muziku čvrsto i uspravno. Ulaznice u pretprodaji koštaju 1.000 dinara, a na dan koncerta cena će biti neznatno viša – 1.250 dinara. Karte se mogu kupiti preko sajta www.gigstix.com, u Novom Sadu na blagajni Spensa i u Gigstix u Pariskom magazinu, a u Beogradu na biletarnici Arene, na info pultu šoping centra Ušće i na blagajni Doma Sindikata.

Devet sati rokenrola

Aktiviranje nove koncertne bine praktično znači da će posetioci NS koncerta godine 2011 nastupe moći da prate neprekidno, u kontinuitetu, jer će se grupe naizmenično menjati na jednoj a zatim na drugoj pozornici i tako tokom svog vremena trajanja od 17 do dva sata posle ponoći, odnosno čitavih devet sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari