Tradicionalni koncert Ortodoks Keltsa na Dan svetog Patrika (17. mart) održaće se u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Proslava zaštitnika naroda Irske ovaj put će biti uveličana i obeležavanjem punoletstva „Pravoslavnih Kelta“, odnosno 18-godišnjice otkako su osnovani.

– I dalje tvrdim da postoji ta čudna metafizička veza između benda i svetog Patrika. Ko je još onda verovao da će se tog 17. marta 1993. naći petorica ljudi koji će da sviraju irsku muziku i koji će da opstanu ovoliko dugo. On je za nas najznačajnija ličnost – naglašava Aleksandar Petrović, frontmen Ortodoks Keltsa, poznatiji pod nadimkom Aca Seltik.

Ljubitelji irskog folka dobro znaju da koncerti Keltsa na Dan Svetog Patrika odavno prevazilaze okvire klasičnih dobrih svirki.

– Ne radi se više samo o običnom koncertu, već je u pitanju i druženje sa fanovima kao i mnogi drugi prateći sadržaji. To je sada jedna prava ozbiljna proslava Dana Svetog Patrika. Posebnih gostiju na koncertu neće biti. Set lista će biti mnogo dugačka, sa nekim pesmama koje recimo još od 1998. nismo svirali, a biće sigurno i jedna nova numera sa budućeg albuma. Naravno, tu postoji i jedna grupa od 10-12 neizbežnih pesama koje ćemo sigurno svirati jer bi nas u suprotnom fanovi linčovali.

Iako grupa planira da ovaj put održi nastup na kojem će izvesti više od 30 pesama, Aca Seltik obećava da energičnost neće izostati:

– U ovom prostoru Doma omladine do sada smo imali samo dve svirke, dva dana zaredom 2002. godine. Za ta dva dana sam oslabio šest kila. Ako i ovaj put ponovimo takvu svirku, onda verovatno neće biti sledećeg Sent Patrika. Pretpostavljam da će i ovaj put biti znojavo i vruće – zaključuje Petrović.

Posle beogradskog koncerta Keltsi će imati nastupe i u Novom Sadu (19. mart), Zrenjaninu (25. mart) i Nišu (26. mart).

Majica na poklon uz ulaznicu

Ulaznice za koncert Ortdoks Keltsa prodaju se po ceni od 980 dinara, a svi posetioci će na poklon dobiti majicu sa amblemom grupe.

– Kada idem na neki koncert uvek mislim kako mi nedostaje nešto kao suvenir. Ovo je prilika za fanove da pored parčeta hartije mogu da obuku i majicu koja će im ostati kao uspomena, a koje ćemo deliti na ulasku u salu na dan koncerta – kaže Aca Seltik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari