Bijelo dugme 19. novembra u Kombank areni 1

Bijelo dugme održaće koncert 19 novembra u Kombak areni u Beogradu, što će biti dvadeset peti susret verovatno najčuvenije jugoslovenske grupe sa publikom u glavnom gradu Srbije.

Kako su saopštili organizatori koncerta, Goran Bregović, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa izvešće pesme koje su obeležile poslednje četiri decenije u popularnoj kulturi ovog regiona – “Tajnu vezu“, “Lažeš“, “Đurđevdan“ i mnoge druge – i poručuju da će koncert trajati dva sata i trideset minuta.

Karte su puštene u prodaju 19. septembra na blagajnama Eventima i u poslovnicama Rajfajzen banke, a za određeni broj ulaznica kupljen do 1. oktobra omogućen je specijalni popust.

Povodom četrdesetog rođendana Bijelog dugmeta, na svetskoj turneji “Ko ne poludi, taj nije normalan“ Goran Bregović, Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa i Orkestar za svadbe i sahrane izvode hitove Bijelog dugmeta, ali i neke od najvećih hitova Bregovićeve solo karijere (“Mesečina“, “Kalašnjikov“, “Gas gas“ i druge).

Osim pesama iz vremena kad je Islamović bio pevač grupe (“A i ti me iznevjeri“, “Te noći kad umrem, kada odem, kad me ne bude“, “Ružica si bila, sada više nisi“, “Hajdemo u planine“, “Đurđevdan“ i drugih), Bregović, Islamović i Tifa izvode i pesme nastale u i u ranim periodima (“Ne spavaj, mala moja, muzika dok svira“, “Ima neka tajna veza“, “Svi marš na ples“).

Turneja je počela 14. juna koncertom u Ljubljani, a zatim su usledili nastupi u preko četrdeset pet gradova širom sveta.

Pre susreta sa publikom u Beogradu, Bijelo dugme nastupaće u Stokholmu (7. oktobra), Beču (8. oktobra) i Geteborgu (15. oktobra).

Predviđeno je da turneja traje tri godine i da obuhvati šezdeset gradova od Aljaske do Australije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari