Bitlmanija ne jenjava 1Foto FoNet

– Pesma „Love Me Do“, prvi singl grupe The Beatles koji je označio revoluciju u muzici, pokrenula je kulturnu lavinu na globalnom nivou.

Više od pola veka kasnije The Beatles su i dalje jedna od najkomercijalnijih, najpopularnijih i najuticajnijih grupa u istoriji pop i rok muzike. Koliko Beograd voli ,,liverpulske bube“ govori i činjenica da The bestbeat, autentični beogradski tribute Beatles-ima, postoji već 11 godina i da su iz godine u godinu sve traženiji. The Bestbeat će nas u Božidarcu, na Vračar Rocks festivalu, u petak, 1. aprila, podsetiti na najveći bend 20. veka na specifičan i samo njima svojstven način – The Bestbeat nastupaju na instrumentima i pojačalima kakve su koristili The Beatles, u vernim reprodukcijama kostima iz različitih faza karijere, sa prepoznatljivim frizurama, a same kompozicije se izvode u originalnim aranžmanima i tonalitetima, kao da su u pitanju dela klasične muzike. Da bi svaka sličnost bila potpuna, imaju čak i levorukog basistu. Povodom obeležavanja pedesetogodišnjice od izdavanja prvog singla „Love Me Do“, 2012. godine najtiražniji američki magazin Newsweek, uvrstio je The Bestbeat među trideset najboljih Beatles tribute sastava u svetu. U avgustu 2014. godine bend je nastupio u Engleskoj na prestižnom festivalu Beatle Week, koji se preko trideset godina održava u Liverpulu, a organizator festivala je Cavern klub, u kome su Beatlesi svirali 292 puta.

The Bestbeat su: Vladimir Banovčanin – John Lennon, Damjan Dašić – Paul McCartney, Marko Ćalić – George Harrison, Vitomir Milićević – Ringo Star. Petak, 1. april, u Božidarcu neće biti samo veče muzike koju Beograd voli, već će imati i posebnu emotivnu notu – The Bestbeat će održati koncert u čast nedavno preminulog Džordža Martina koji je producirao gotovo sve albume grupe The Beatles. Bio je peti, tzv. „nevidljivi“ član benda, a napustio nas je početkom marta – u 91. godini života.

Gosti The Beastbeat-a u petak u Božidarcu biće Soul Trains. Bend oformljen 2014. godine upotpuniće ugođaj izvođenjem soul, funk i rock standarda legendarnih izvođača poput Jamesa Browna, Curtisa Mayfielda, Van Morrisona, The Rolling Stones… Ulaznice za beogradsku bitlmaniju uz grupu The Bestbeat i Soul Trains dostupne su u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat) po ceni od 500 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari