I treće veče Bir festa privuklo je veliki broj ljubitelja piva i dobre muzike. Muzički program otvorili su nastupi beogradskog sastava Rok Bulevar i novosadskog Branimir i neprijatelji. Nešto pre 20 sati, prvi put na ovoj manifestaciji, publika je imala priliku da čuje Bjesove, koji su nastup otpočeli numerom „Sve će se doznati“.


Ipak, najveće oduševljenje publike, čini se, izazvala je grupa Kerber sa svojim dobro poznatim hitovima. Nakon ove grupe nastupili su The Dibidus i Babe. Nastupi glavnih zvezda večeri počeli su od ponoći, kada je na scenu stupio Dubioza kolektiv. Program je zatvoren haus muzikom i to nastupima Pookie feat. Bojana Stamenov i The Shapeshifters feat. Jenna G.

Osim Beograđana, na Ušću su sinoć bili i mladi iz gradova širom Srbije, ali su viđeni i gosti iz regiona.

– Došao sam iz Niša specijalno zbog Bir festa. Govorili su mi da je dobar provod i u to sam se sinoć i uverio. Ipak, mislim da nas najbolja zabava očekuje sutra uz Bajagin nastup – rekao nam je Milan.

Bilo je onih koji su primetili da je ove godine manje prašine nego ranije.

– To je uvek bio veliki problem, međutim vidim da je ove godine drugačije, što je sjajno – kazao je jedan od posetilaca.

Inače, osim dobrih koncerata, Bir fest prati i niz dešavanja, poput takmičenja u točenju piva. Na sinoćnjem takmičenju na #HappyContest štandu nadmetale su se ekipe novinarki RTS-a Irine Ivić, Prve TV Irine Radović, novinarsko – rokerska ekipa koju predvodi Jadranka Janković, dok su četvrti tim činili članovi benda Feud. Ekipe su točile premium piva iz asortimana Carlsberg Srbija: Guinness, Budweiser Budwar, Erdinger i Grimbergen, po promotivnoj ceni od 99 dinara, između 18 i 20.30 časova. Sav prihod od prodaje piva odlazi u humanitarne svrhe.

Na štandovima pivskih brendova organizovane su i brojne akcije, pa su tako svi koji su kod BIP-a kupili 10 piva dobili na poklon šajkaču, dok je za šest piva poklon majica.

Napomenimo, cene piva na ovogodišnjem festivali su oko 200 dinara, a u ponudi su i engleska piva, koja koštaju čak 300 dinara.

Za razliku od prethodnih dana, jučerašnji program festivala je trajao do četiri sata iza ponoći, do koliko će trajati i tokom vikenda.

Večeras nastupe imaju, pored ostalih, Bajaga i instruktori, E-play, trubači Bobana Markovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari