U beogradskom klubu Iguana sinoć je promovisana specifična knjiga Nebojše Spaića, neobičnog naziva „Istinita i poučna istorija blagoutrobija i tek ponekog još uživanja sa zbirkom fantastičnih recepata“.


– Nisam mogao da se odvojim od čitanja jer je u pitanju pravi roman, reka koja opisuje tok kafanske svesti, što bi rekli književni kritičari. Mada, ima stvari sa kojima se ne slažem, o čemu ćemo autor i ja veoma ozbiljno da porazgovaramo, prvom prilikom, u kafani – uz osmeh konstatovao je novinar Miloš Vasić.

„Blagoutrobija“ je prepuna neobičnih recepata, poput „nelegalnog paprikaša“ koji je prema rečima autora „nelegalan jer se u nekim zemljama koristi meso labuda“. Tu je i „paranoidna pita“, „sos narcis“, „lenja pita Alfreda Adlera“… U klubu Iguana Nebojša Spaić je organizovao i neobičnu peticiju. Posetioci su „potpisivali“ da se crveno vino od sada iskljčivo zove crno, iako bukvalni naziv sa engleskog i ostalih stranih jezika glasi „crveno“. O knjizi je govorio i profesor Ratko Božović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari