U okviru svoje mini-turneje, Block Out će sutra održati svoj prvi koncert u kultnom beogradskom Gan klubu. Njihovi klupski koncerti nose specifičnu atmosferu i svaki je na svoj način jedinstven. Block Out ima sposobnost da se svaki put iznova i na drugačiji način poveže sa publikom.

Zato ima vernu bazu fanova koja ih redovno prati. Nedavno su obradili pesmu „Beograd spava“ sa ploče „O je!“ sastava U škripcu iz 1983. godine, a na disku koji je objavila promoterska kuća Long play nalazi se kraća radijska i integralna verzija pesme od osam i po minuta, kao i spot koji je režirao Milan Kilibarda. Na klupskim nastupima, bend često predstavlja nove, još uvek neobjavljene pesme, a kako nam je otkrio gitarista Nikola Vranjković, to će biti slučaj i sutra u Gan klubu.

Svirkom u beogradskom Gan klubu završavate svoju jesenju mini-turneju. Kako ste zadovoljni koncertima?

Koncertom u Gan klubu u stvari završavamo Oktobarsku mini-turneju… jesenju nastavljamo koncertima u Kragujevcu i Gornjem Milanovcu u novembru. Zadovoljni smo, imali smo veoma uspešne koncerte u Nišu, Pirotu i prošle nedelje u Novom Sadu.

Nedavno ste objavili multimedijalni singl na kojem izvodite pesmu „Beograd spava“ grupe U škripcu. Odakle ideja da obradite baš tu pesmu i koliki je to bio izazov kada je u pitanju muzičko-izvođački deo i snimanje spota?

To je bio, ispostavilo se, prilično težak zadatak, od snimanja muzike do snimanja spota. Ne znam šta mi je bilo teže i zanimljivije, da li danonoćno miksanje u studiju sa Predragom Milanovićem i Markom Jovanovićem ili probijanje čamcem kroz sante leda na Dunavu po mraku sa skiperom Željkom Vračarićem i režiserom Milanom Kilibardom dok smo snimali spot. Ideja je potekla od autora pesme Zorana Vulovića Vuleta, tadašnjeg klavijaturiste grupe U škripcu. On je sa svojom agencijom Long Play i organizovao sve oko snimanja i izdavanja ove pesme. Mi smo mu veoma zahvalni na tome.

Već dugo niste izbacili novi album. Da li možemo nešto da očekujemo po tom pitanju?

Nisam siguran. Upravo miksamo još jednu novu pesmu koja se zove „Za životom ili za sudbinom“, koja će ukoliko ikada bude zvaničnog albuma otvoriti to izdanje. U Nišu i Novom Sadu smo odsvirali skoro ceo novi album i nekako nam je zanimljivije da te nove pesme žive bez izdanja. Obzirom na izdavačku situaciju u Srbiji to je nekakav vid poštovanja prema sopstvenim pesmama. Najvažnije je da ljudi koje to zanima dođu do pesama. Na koji način manje je važno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari