bo medojFoto: VIktor Ćalić

Reper Boško Medojević, alias Bo Medoj, deo je dvojca Wenom Kru, a nama je rekao šta je sve čitao, slušao i gledao u poslednje vreme.

ČITAM

Tokom ovog letovanja, u nedostatku lagane plažne literature, po drugi put u životu (nakon 12 godina) našla mi se u rukama knjiga Hermana Hesea „Narcis i Zlatousti“. Za vreme čitanja nisam mogao da prizovem nijedan delić radnje iz sećanja, osim emocije koju sam doživeo i prvi put kada sam čitao knjigu.

Roman je pun simbolike i istražuje moje omiljene teme poput umetnosti, suprotnosti u ljudskoj prirodi, konflikta između duha i tela i potrage za identitetom. Topla preporuka za sve one koji odlaze na godišnji odmor sa idejom da odmore mozak od teških tema i debilozofije, a onda shvate da to ne mogu, pa brže bolje pohrle nazad u naručje turobnim mislima i pitanju smisla života.

SLUŠAM

Isključivo i samo slušam Wenom Kru. Mislim da su momci produkcijom i veštinom repovanja na albumu „Vremeplov“ dokazali dominaciju na rep sceni. Citadela mi je postao najomiljeni reper i posle dugo godina postavio Inspectah Deck-a na drugo mesto omiljenih repera.

Što se tiče Bo Medoja, ne znam šta da kažem, a da ne ispadnem previše skroman, momak je jednostavno najbolji reper na svetu. Kao reperi su veoma talentovani, harizmatični i perspektivni, ali su kao ljudi još bolji. Topla preporuka za album, super su momci zaista.

GLEDAM

Od 2016. godine pokuvašam da nađem vreme za seriju „Peaky Blinders“. Pre par meseci sam bio u Mančesteru, pa me klaustrofobična atmosfera industrijskih zona i rečnih kanala, pogurala da napokon počnem da gledam seriju.

Već nakon par epizoda shvatio sam zašto je Tomi Šelbi (Kilijan Marfi) jedan od najvoljenijih antiheroja današnje televizije. Izuzetno inteligentan, strateški promišljen, hladan u donošenju odluka, ali istovremeno i kompleksan lik sa dubokim unutrašnjim konfliktima predstavlja pravi delišes za sve ljubitelje kriminalističke drama.

Za sve oni koji kasne za trendingom više od 10 godina, vruća preporuka. I da, moram da napomenem da gledam i Wenom Kru spotove. Takođe preporuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari