Nastupi disko grupe Boney M i Bajage obeležili su završnicu Bir festa koji je sinoć završen. Publika se sinoć, zabavljala i đuskala uz disko himne „Sunny“, „Daddy Cool“ i „Rivers Of Babylon“, sastava Boney M koji je obeležio sedamdesete godine. Subota je bila rezervisana za jednu od najvećih zvezda regiona bend „Bajaga i instruktori“.

Ušće je bilo krcato, puno piva, prašine i odlične svirke. Procenuje se da je četvrtom danu Bir festa prisustvovalo oko 150.000 ljudi. I u toku samog nastupa Bajage, reke ljudi su se slivale a ulazi su bili zakrčeni. Organizatori Bir festa bili su primorani da zbog bezbednosti tokom samog nastupa Bajage, zatvore kapije na sat vremena jer fizički više nije moglo da stane posetilaca.

– Veliko je zadovoljstvo svirati na najvećem festivalu u regionu – rekao je Bajaga obraćajući se publici. Tradicionalno na Bajagnim koncertima Žika Milenković bio je zadužen za „dizanje atmosfere“ koja se usijala uz prve takstove pesme „Moji su drugovi“. Jedan od najlepših momenata na koncertu svakako je bio trenutak kada je zasvetlelo hiljadu podignutih ekrana mobilnih telefona uz baladu „Zažmuri“. Ako je Bajaga bio zvezda večeri, atletičar Emir Bekrić, koji je osvojio medalje na svetskom prvenstvu i koji je u subotu stigao u Srbiju, bio je iznenađenje večeri koji se pojavio na nastupu ove muzučke zvezde. Atletičar se na bini pojavio u društvu predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića, koji je najavio u punom sastavu Atletsku reprezentaciju Srbije pozvavši publiku da pozdravi: Predraga Filipovića, Amelu Terzić, Dragana Tomaševića, Asmira Kolašinca, Mihaila Dudaša, Tatjanu Jelaču, Ivanu Španović i „čoveka koji je ušao u istoriju“ – Emira Bekrića.

Kako bi sve proteklo u redu ove godine zabeleženo je veće prisustvo policije a srećom nije zabeležen nijedan veći incident. Bir Fest je postao jedan od najposećenijih festivala u Evropi. I ove godine Bir fest je bio odličan spoj zabave i piva. Pored poznatih domaćih brendova posetioci su bili u prilici da uživaju uz nemačka, francuska i belgijska piva, a po prvi put Velika Britanija je imala svoj štand.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari