Saša Baron Koen, zvezda „Borata“, glumiće čuvenog rokera Fredija Merkjurija u dramskom ostvarenju koje će se fokusirati na njegove dane slave kao frontmena grupe Kvin. Film još nema naziv, a za scenario se brine Piter Morgan („Kraljica“ i „Poslednji kralj Škotske“), dok ime reditelja još nije saopšteno. U planu je da se film snimi sledeće godine.

U ovaj projekat su uključeni Merkjurijevi naslednici i živi članovi grupe Kvin. Gitarista Brajan Mej i bubnjar Rodžer Tejlor nadgledaće rad na muzičkom sadržaju filma, u kojem će se naći originalne numere čuvene grupe, kao i Merkjurijeve solo pesme. Film će se, pre svega, fokusirati na nekoliko godina koje su bile najsjajniji trenuci grupe, a među kojima je i njihov Live Aid nastup 1985. godine.

Fredi Merkjuri je preminuo od posledica side 1991, u 45. godini života. Rođen je Faruk Bulsara i odrastao je u Indiji. Grupu Kvin osnovao osnovao 1971. godine sa Brajanom Mejom, Rodžerom Tejlorom i Džonom Dikonom. Svetsku slavu stekli su 1975. godine sa čuvenim singlom „Bohemian Rhapsody“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari