Šarmer za sve generacije Brajan Feri nastupa sutra od 20 sata na sceni Beogradske arene sa bendom od 14 članova u kome će, kao bubnjar, biti i njegov sin Tara Feri. Tara je sa ocem je svirao na albumu „Olympia“, a album „Frantic“ iz 2002. godine Brajan je posvetio upravo ovom sinu. Pored pesama sa novog albuma „Olympia“, koji promoviše na turneji, publika će čuti i hitove kao što su „Let’s Stick Together“, „Slave To Love“, „Don’t Stop The Dance“, „Boys and Girls“, „Tokyo Joe“, „In Your Mind“, „These Foolish Things“, „Price of Love“, „I Put a Spell on You“, što je garancija za više od dva sata odlične muzike.


Brajan Feri u Beograd dolazi danas iz Bukurešta, a u sredu, posle koncerta u Beogradskoj areni, putuje za Budimpeštu. Podsetimo, koncert Brajana Ferija koji je u Beogradu trebalo da se održi 28. aprila pomeren je na 20. septembar zbog lošeg zdravstvenog stanja pevača. Iako se posle kraćeg boravka u bolnici bolje osećao, Feri je bio zabrinut da neće moći da pruži sve od sebe na koncertima u aprilu, tako da je turneju odložio sa septembar, kako ne bi razočarao fanove.

Kada se Roxy Music prvi put pojavio u „Top of The Pops“ 1972. godine, izvodeći debi singl „Virginia Plain“, momentalno su odskočili svojom kombinacijom pravaca moderne popularne muzike od Elvisa do progresivnog roka sa delićima soula i avangarde. Već prvi album Roxy Music kritičari su proglasili najvažnijim u istoriji popa i roka. Godina 1973. je za Ferija bila neverovatno kreativna i radna. Pored rada sa Roxy Music, snimio je i prvi solo album „These Foolish Things“ na kome je pokazao svoju ljubav prema klasičnim ritmovima, rokenrolu i bluzu, ali na samo sebi svojstven način. Intenzivnost emocije u Ferijevom glasu najbolje dolazi do izražaja u njegovoj, sada već epskoj, interpretaciji pesme Boba Dilana „A Hard Rain’s A-Gonna Fall“ koja i otvara album. Ferijeva vokalna genijalnost leži u njegovoj sposobnosti da pomeša različite muzičke stilove – od francuskih šansona, preko klasičnih do hard roka, kreirajući dramu u svom punom sjaju kao što se to čuje u interpretaciji soul klasika „The In Crowd“ koja je postala hit 1974. godine.

U svojoj dugoj karijeri, izdao je 13 solo albuma od kojih su mnogi dosegli platinaste tiraže a u Beogradskoj areni nastupa u okviru turneje kojom promoviše svoj novi album „Olympia“. Ulaznice za koncert u prodaji su po cenama od 2.900, 3.500, 3.800, 4.500, 5.500 i 6.000 dinara. Mogu se nabaviti na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Ušće Šoping centar, Dom sindikata, knjižare Delfi i Vulkan, Eventim, Gigstix Novi Sad i preko sajtova www.arenabeograd.com, www.tickets.rs i www.eventim.rs. Organizatori koncerta su Arena Beograd, Multimedia & WME. 

Jedinstvena muzička ikona

Od prvih snimaka sa grupom Roxy Music početkom 1970, Brajan Feri se istakao kao jedinstvena ikona. U njegovoj muzici čuje se originalna vokalna boja koja se prepliće sa elegancijom koja oduzima dah, a uz to on donosi kretanje po sceni i izvođenje koje je uvek ultra moderno i prefinjeno. Počeo je da se bavi muzikom tokom svojih akademskih dana. Studirajući primenjenu umetnost na Royal College of Art u Londonu, počeo je da komponuje pesme koje će se uskoro naći na prvom albumu grupe Roxy Music čije članove je sam počeo da okuplja ali i da osmišljava kompletan stajling – od odevnih kombinacija za nastupe do izgleda omota debi ploče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari