Bred Pit jednog glumca nazvao "najvećim svoje generacije" 1Foto: Lumeimages / imageBROKER / Profimedia

Svakih nekoliko godina pojavi se novi glumac koji postane jedna od najtraženijih zvezda Holivuda. Obično ti glumci moraju da imaju neverovatan talent i izgled srcolomca kako bi postigli nivo slave, kao što se može videti po popularnosti Leonarda Dikaprija i Timotija Šalamea, dok se kod Bred Pita, sve to dogodilo skoro odmah.

Jednom kada je Bred Pit počeo da dobija prave uloge, našao se rame uz rame sa Suzan Saradon i Đinu Dejvis Davis u filmu Thelma i Louise.

Publika, uključujući kritičare, odmah je bila hipnotisana njegovom izvedbom, a proglašen je i seks-simbolom. Ovaj status je zadržao čak i nakon što je tokom sledećih decenija kada je dokazao svoj glumački talenat, podseća Index. hr.

Iako je Bred Pit označen kao jedan od najboljih glumaca u Holivudu, i on ima svoje mišljenje o tome ko je „najbolji glumac njegove generacije“ – Dejvid Tjulis.

Tjulis je široj publici najpoznatiji po ulozi profesora Remusa Lupina u serijalu o Hariju Poteru.

Karijeru je započeo osamdesetih, kada je glumio u nekoliko malih britanskih produkcija.

Dejvid Tjulis
EPA/WARREN TODA

Godine 1987. sarađivao je s Majkom Lijem na kratkom filmu The Short and Curlies, a tri godine kasnije ponovo su sarađivali u filmu Life Is Sweet.

Njegova uloga u tom filmu bila je mala, ali upečatljiva. Stoga ga je Li 1993. angažovao za glavnu ulogu u mračnoj komediji – drami Naked, u kojoj je glumio problematičnog muškarca hladnog i uznemirujućeg ponašanja po imenu Džoni. Tjulisov nastup u tom filmu bio je prekretnica u njegovoj karijeri.

Iako je lik kojeg je glumio bio odbojan, Tjulis je uspeo da o uravnoteži njegove grozne postupke izopačenim šarmom.

Bred Pit je bio impresioniran kako je njegov kolega odigrao ovu ulugu, pa je u jednom intervjuu rekao: „Mislim da je ono što je napravio u filmu Naked jednako dobro kao i sve što su napravili Brando, Nikolson, Paćino, bilo koji od naših velikana. Smatram da je u rangu s njima“, prenosi Far Out Magazine.

Pit i Tjulis su zajedno radili na filmu Sedam godina u Tibetu 1997, gde su tumačili glavne uloge. Tjulis je imao impresivnu karijeru i sarađivao je s braćom Koen u Velikom Lebovskom 1998, kao i sa Terensom Malikom 2005. u Novom svetu.

Naravno, početkom 2000-ih igrao je i Remusa Lupina i od trećeg dela serijala o Hariju Poteru bio je deo glumačke ekipe.

U 2010-ima pojavio se u mnogim popularnim filmovima, recimo Teorija svega, Anomalisa, Legenda, Wonder Woman, Liga pravde te na malim ekranima u serijama Fargo i Sandman.

Iako Tjulis nikada nije dosegao nivo pažnje kao Bred Pit, jasno je da je izgradio vrlo uspešnu karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari