Bred Pit o filmu koji mu je promenio život 1Foto: Diggzy/Jesal / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Iako je godinama glumio u brojnim hvaljenim filmovima koji su ostavili neizbrisiv trag u popularnoj kulturi, Bred Pit je za samo jedan film rekao da mu je zauvek promenio život na neočekivan način.

Reč je o ratnom filmu Srce od čelika (Fury) iz 2014. godine, pod rediteljskom palicom Dejvida Ajera, reditelja filmova Training Day i The Fast and the Furious.

Smešten u aprilu 1945. godine, Srce od čelika prati neiskusnu posadu tenka Sherman, koju predvodi zapovednik Don „Wardaddy“ Collier (Bred Pit).

Petočlana posada je na opasnoj misiji zbog koje mora da pređe neprijateljske linije i probije se u srce nacističke Nemačke.

Vojnike koje predvodi Wardaddy igraju Šaja LaBaf, Logan Lerman, Majkl Penja i Džon Berntal., podseća Index. hr

Kada je Bred Pit promovisao film na evropskim festivalima progovorio je o iskustvu sa seta i otkrio da su ga ostali glumci gledali kao vođu, a svi su tokom snimanja postali emocionalno vezani za tenk u kojem su provodili mnogo vremena.

Pit je čak odbijao da siđe s tenka za vreme pauza.

Ipak poseban uticaj na njega su ostavile veze koje je stvorio sa svojim kolegama glumcima, piše Far Out.

„Naučio sam puno toga iz ovog filma. Svi smo otišli sa seta obogaćeni novim iskustvima“, izjavio je glumac jednom prilikom.

Na setu je naučio nove stvari

Pit se takođe osećao kao da je bolje razumeo iskustva vojnika tokom Drugog svetskog rata i nadao se da film odaje počast stvarnim ratnim veteranima.

„Ovaj film govori o iscrpljenosti vojnika zbog hladnoće, gladi i svega ostaloga što su oni proživljavali na dnevnoj bazi. To smo shvatili ozbiljno. Nadam se da će se vojnici osećati prepoznatim nakon što pogledaju film“, izjavio je glumac.

Međutim, od uloge zapovednika tenka nije očekivao da će ga film naučiti i tome kako da bude bolji otac.

„Ova uloga je prava studija o vođstvu i o tome kako zadobiti tuđe poštovanje, i zbog toga sam sada bolji otac.“

Uprkos glumčevoj izjavi o očinstvu, Pita prate brojne kontroverze otkako je 2016. godine optužen za verbalno i fizičko zlostavljanje svoje porodice tokom jednog leta, a u celi slučaj upleo se i FBI

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari