U okviru koncerata pod nazivom Brzi bendovi Srbije 20 godina posle, sutra (nedelja) od 17 sati u Olimp amfiteatru sviraće grupe DLM, Pressing, Crni lilihip, Generacija bez budućnosti, Dža ili bu i, kao gosti, Pips, Chips & Video Clips, Sopot i 16x8x23.

Poslednjih godina u našoj pop kulturi ponovo i uspešno se etablirao muzički diskurs „volim 90-e“„ ali ako je o reč o iole ozbiljnom sagledavanju muzičke istorije tog vremena, onda su za svet referentna pojava Sijetl grandža oličenog u Nirvani, Pearl Jamu, Soundgardenu, a za nas, za Beograd, pojava Brzih bendova Srbije.

Godine 2012, dvadeset godina kasnije možda nije ni mesto ni vreme, za dostojno obeležavanje tog i takvog jubileja, ali naše moralno osećanje nas obavezuje na rođendanski rock’n’roll koncert. Možda jubileji i svirke tim povodom izgledaju kao proslave godišnjice mature, ali postoji pravo na priliku i pokušaj. Bendovi nastali u Domu omladine, Muzička televizija Srbije nastala dve godine kasnije u cilju njihove promocije, danas još uvek postoje oličeni u živim ljudima, a ne samo kao odrednica pop istorije“, kažu organizatori.

MTS i Parobrod koji poslednjih dana uporno pokušava da na isti način ispromoviše novu novu scenu kroz Rock’n’Dorćoll predstavljaju reminiscenciju na onaj bolji deo naše prošlosti. Na novom najboljem mestu za koncerte na otvorenom, Olimp amfiteatar, Vjekoslava Kovača 11 na Zvezdari, uz simboličnu cenu ulaznice od 500 dinara, počinje open air koncertna sezona u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari