Četiri decenije od smrti pevača grupe AC/DC Bona Skota

Ostavite komentar


  1. Hvala! uredniku portala. Žalim one koji nisu, niti mogu, da dožive pevanja koje život stapa sa smrću. A ipak ostanete živi do daljnjeg nimalo ne plašeći se kraju. Samo savršeni kakvi su bili Jovan i Isus mogli su svesno ida zazivaju smrt. A zašto? Odgovor imam u mojoj knjizi „Jevanđelje po istini“ što ću priložiti u narednom prlilogu:

    1. Gospodine Kosovac, jeste li dobro_? Ne zelim citati vasu knjigu, dobro se osecam, verujem u Boga i slusam AC/DC..ok?

  2. Jovan i Isus su svoju svest razvili do nivoa mističara, a to je stanje koje je prikazano u mitu o Demetri i Kori, koji su njih dvojica ne samo čitali nego i protumačili. A tim mitom se bavio i najveći srpski helenista dr Miloš Đurić u svojoj knjizi „Istorija helenske etike“. On za ljude više svesti u toj knjizi piše sledeće: „Za njih kosmotvorne snage, tj. bogovi su iščezli iz čovekove duše, i sasvim utonule u njegovu fizičku telesnost, a eulesinske misterije su pokazivale nov put do bogova, do večne suštine čovekova Ja. U čemu se sastojalo to ponovno dolaženje do bogova? Pišući o gnostičkom mišljenju koje ima svoje poreklo u mističkom mišljenju, Hans Leisegang ističe ovo: Mističar u često kratkim vremenima svojih ekstaza, vidi svet drukčijim očima nego mi, on sebe i svoju okolinu doživljuje drukčije nego šo smo mi navikli; njegovo mišljenje sleduje drukčijim zakonima nego što su oni koje mi obuhvatamo svojim pojmom logike.“

  3. Lepo što ste objavili ovaj tekst!Inače,ja samo i slušam Ac/DC iz tog razdoblja kad je Bon bio prisutan,a ovo posle me skoro pa i neinteresuje!Svaki dan su na mom repertoaru tako da zvuči neverovatno da Bon nije medju nama 40 godina!Bio sam klinac,mozda 12godina kad mi je buraz pustio live „whole lotta Rosie“..znači…bio sam u transu,i evo sad imam 44g i dalje mi je to omiljen bend,tačnije Bon….likčina u pm!Hvala za sve!

Ostavite komentar


Scena

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.