U subotu, 18. maja, u novosadskom klubu The Quarter nastupiće chamber pop senzacija Dark Dark Dark uz podršku North America i jednog od najkvalitetnijih domaćih indie pop sastava The Mothership Orchestra. Dark Dark Dark je bend koji nesumnjivo predstavlja jedan od najkvalitetnijih bendova novije američke generacije.

Posle sedam godina na muzičkoj sceni, ovaj nesvakidašnji sastav, koji predvodi harizmatična Nona Marie Invie, iza sebe ima tri veoma zapažena albuma: „The Snow Magic“ (2008), „Wild Go“ (2010), i „Who Needs Who“ (2012) i veliki broj nastupa širom Amerike i Evrope, gde je na mahom rasprodatim koncertima nastupao sa nekim od najznačajnijih indie bendova, poput The National i Low. O koliko značajnom i zanimljivom bendu je reč, svedoči i činjenica su oni jedan od omiljenih bendova pomenutog kultnog sastava The National, te da će frontmenka benda Nona Marie gostovati na njihovom novom albumu „Trouble Will Find Me“.

Pored Dark Dark Dark, 18. maja u Quarteru publika će moći da čuje i premijerno izvođenje pesama sa novog albuma jednog od najzanimljivijih domaćih indie pop bendova The Mothership Orchestra. Posle dva EP izdanja (Waking the dead i Everything and nothing tales) i pojavljivanja na kompilaciji „Nova srpska scena: jutro će promeniti sve“, album prvenac grupe „Song for you“ izlazi sredinom 2010. Zvuk TMO karakteriše bogata orkestracija, kao i uticaj downtempa, britanskog folka, dark cabareta i baroque popa. U pitanju je bend koji kritičari često, ne bez razloga, porede sa poznatijim predstavnicima indie pop i britanske folk scene, kao što su Tindersticks, Lambchop, The Waterboys, Nick Drake, Fairport Convention i Pentangle. Organizator koncerta je Škripa, a ulaznice se mogu kupiti preko prodajne mreže Gigs Tix, kao i kafeu Šikarica u Beogradu po ceni od 800 dinara, dok će na dan koncerta iznositi 1.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari