Jedan od vodećih bendova skandinavske metal scene, finski Children of Bodom, konačno dolazi u Srbiju i održaće koncert u beogradskom Domu omladine 18. novembra, saopštila je producentska kuća Grom records. Bend u junu izdaje novi studijski album pod nazivom „Halo of Blood“ i nastupiće prvi put u Beogradu u sklopu te promotivne turneje.

 U svojoj bogatoj karijeri Children of Bodom prokrstarili su celu planetu nekoliko puta, svirali duge svetske turneje, ali nekako nikada nisu uspevali da dođu u Srbiju. Pored koncerta u Beogradu bend će 19. novembra svirati i u Ljubljani. Informacija je potvrđena i na službenoj internet stranici finskog sastava.

U pitanju je melodični death metal bend, veoma popularan među srpskim hevi metalcima. Naziv su dobili po kriminalnom slučaju koji su novinari zvali „Children Of Bodom“, kada je troje tinejdžera, tokom kampovanja 1960. godine na obali jezera Bodom, brutalno izmasakrirano, a finska policija još nije rešila slučaj. Na svakom albumu, Bodomi sviraju jednu pesmu o tom događaju koji se smatra najvećim zločinom u istoriji Finske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari