čumić book festFoto: Promo

Jubilarni deseti Čumić Book Fest održaće se u Čumićevom sokačetu od 12. do 15. juna, na prostoru ispred Makart Store u Beogradu. Ovaj mini sajam na otvorenom radiće svaki dan od 10 do 20 h. Ulaz je slobodan.

Kao i svake godine, predstaviće se preko pedeset izdavača, a u ponudi će, uz 20% sajamskog popusta, biti sva izložena izdanja, a posebno će biti zanimljiva akcija akcija „5 knjiga za 2000 dinara”.

Svakog dana od 17 h počinju tribine na kojima će učestvovati neka od trenutno najaktuelnijih imena srpske knjiiževne scene. Za petak i subotu predviđeni su atraktivni mini koncerti.

Program:

SREDA, 12.6.
17 h – Ivan Stanković

Ivan Stanković, marketinški stručnjak, voditelj pisac. Autor je knjige HIMALAJI ILI KAKO SAM ZAVOLEO MORE. Putopis koji će vas razveseliti, zaista. Ali i vrlo namerno suočiti sa nekom suštinskim životnim pitanjima. Napisan duhovito, ali uvek sa poukom. Sa „nakazanijem“, kako kaže autor.

18 h – Pobunjene čitateljke

Šta čitate u pobunjeno vreme: analiza čitalackih navika. Analizu će predstaviti Milica Ulemek, Mirela Gračanac i Borisav Matić.

19 h – Zoran Kostić Cane

Zoran Kostić Cane je srpski i jugoslovenski rok muzičar, najpoznatiji kao pevač i frontmen grupe Partibrejkers. Autor je zbirke pesama UKRŠTENE REČI.

20 h – Miodrag Majić

Miodrag Majić sudija je Apelacionog suda u Beogradu. Objavio je romane Deca zla, Ostrvo pelikana i Rudnik, kao i zbirku priča U ime naroda.

ČETVRTAK, 13.6.

17 h – Dejan Katalina

Dejan Katalina jenovinar i pisac. Objavio je deset knjiga proze, među kojima su najzapaženije zbirke priča „Varikina“ i „Kako izbeći ljubav na svakom ćošku“, kao i romani „Teranje“, „Pesak u klompama“, „Košmarenje“ i „Precrtani“.

18 h – Nađa Petrović, Srdan Golubović

Nađa Petrović završila je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, kao i master iz filmske i TV režije, na istom fakultetu.
Reditelj Srdan Golubović je režiser i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beoogradu.

Tema razgovora je Nađina sjajna knjiga MEDUZE ŽIVE ZAUVEK.

19 h – Lidija Vasiljević

Lidija Vasiljević je psihološkinja i psihoterapeutkinja koja živi i radi u Beogradu. Ko-osnivačica i predsednica Regionalne asocijacije za psihodramu i integrativnu primenu psihoterapije (2009) u čijem okviru se bavi edukacijom, supervizijom i psihoterapijom.

O knjizi NESAVRŠENE: MITOVI O ŽENSKIM MENTALNIM BOLESTIMA I NJIHOVOM LEČENJU sa Lidijom razgovara Borisav Matić, književni i pozorišni kritičar, član grupe Pobunjene čitateljke.

20 h – Olivera Zulović

Olivera Zulović je autorka romana PRIRUČNIK ZA SOLIDAN ŽIVOT i dobitnica nagrade Politikinog zabavnika za najbolju knjigu za mlade 2022. goodine. Osim pisanja ma i veoma uspešnu bankarsku karijeru.

PETAK, 14.6.
17 h – Aleksandar Đukanović

Aleksandar Đukanović, prodesor istorije i pisac, jedan je od retkih srpskih pisaca koji danas piše pripovetku. Nesumnjivo zato što je voli i što njena ekstenzija odgovara prirodi njegovog talenta i obrazovanja. Na Čumić Book Festu biće predstavljenja njegova zbirka priča ZEMLJA.

18 h – Ana Bugarinović

Ana Bugarinović radila je kao novinarka za Blic i portal Moj Novi Sad i autorka je sajta „Javna Lajna“. Pronašla se u sferi marketinga, zaposlena je u novosadskom kreativnom studiju za dizajn „Elder“, kao account manager.

Razgovor vodimo o njenom prvom romanu KONJI MOJE DUŠE, koji nas vodi kroz sve one emocije i situacije koje neretko guramo ispod tepiha u nadi da će se same rešiti ili skoloniti.

19 h – Filip Grujić

Filip Grujić, je nagrađivani je pisac i dramaturg. Takođe je i autor i voditelj emisije Čudna šuma na Radio Beogradu 2 i kolumnista časopisa Oblakoder. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde trenutno radi kao asistent na Katedri za dramaturgiju.

Autor je romana Podstanar koji je bio u užem izboru za NIN-ovu nagradu i nominovan za Evropsku nagradu za književnost, i romana Bludni dani kuratog Džonija, po kojem se igra predstava u Novosadskom pozorištu. I ONDA OPET, IZ POČETKA njegov je treći roman, kojim se potvrdio kao nezaobilazno ime srpske književnosti.

20 h – Petar Janjatović

Petar Janjatović je srpski muzički novinar i rok kritičar.

Janjatović je prve kontakte sa novinarstvom imao je u gimnaziji kao saradnik emisije „Veče uz radio“ Prvog programa Radio Beograda. Od 1976. godine je sarađivao u brojnim novinama i časopisima poput: Zdravo Džuboks, Ukus nestašnih, Start, Politikin zabavnik, NIN,

Vreme, a takođe je vodio i pripremao muzičke radio i TV emisije.

Autor je kultne YU ROCK ENCIKLOPEDIJE, čije je peto izdanje upravo objavljeno.

21 h – solo akustični koncert – Kole/Veliki prezir

Vladimir Kolarić Kole je osnivač i frontmen grupe VELIKI PREZIR.

SUBOTA, 15.6.
16 h – Stevan Stančević

Predstavljanje romana „37“ Stevana Stančevića.

17 h – Uglješa Colić

Uglješa Colić, doktor likovne umetnosti. Do sada je imao 60 samostalnih i preko 70 grupnih izložbi. Pokretač i glavni urednik časopisa „UPS – umetnost pre svega“ od 2020. godine. Predstavićemo poslednji broj časopisa.

18 h – Petar Matović

Petar Matović, pesnik i esejista. Predstaviće novu zbirku pesama KAO EHO NA SONARU. Razgovor vodi Sonja Milovanović.

19 h – Ivančica Đerić

Ivančica Ivana Đerić je pesnikinja, ali i autorka četiri romana. Odrasla je u Prijedoru, živi i piše u Кanadi. Na Čumić Book Festu predstaviče zbirku poezije ZOMBI KOMBI JEZDI REGIONOM. Razgovor vodi Saša Ćirić.

20 h – koncert, Sofja Sibinović, Harp Lady

Harp Lady, harfistkinja i pevačica, živi i radi u Beogradu. Školovanjem pripada branši klasičnih muzičara, ali rado istražuje sve zvukove koja je harfa spremna da nam pruži, a glas podrži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari