Koza MostraKoza Mostra, Foto: Kozalias / CC BY-SA 4.0 / Wikimedia Commons

Na zvaničnom Instagram profilu Evrovizije osvanuo je kratak klip nastupa sa izdanja ovog takmičenja iz 2013, kada je na bini svirao i pevao bend Koza Mostra, uz podršku Agatonasa Jakovidisa, grčkog pevača narodne muzike rebetiko stila.

Pesma neobičnog naziva „Alcohol Is Free“ završila je na šestom mestu, ali njen refren sačinjen od reči iz njenog naslova, mnogi od nas često i danas pevuše, posebno na svadbama i drugim okupljanjima gde je, jelte, alkohol besplatan (bar za goste).

Ne razumemo grčki, ali po pisanju medija, pesma sadrži nekoliko aluzija na dužničku krizu, kojom je Grčka u to vreme bila veoma pogođena. Urađena je u poletnom ska stilu, sa elementima grčke narodne muzike.

Album na kome se našla, pod nazivom „Keep up the Rhythm“ (2013), ostvario je veliku prodaju u Grčkoj, što je omogućilo bendu da snimi još jedan. Ploča „Corrida“ objavljena je 2017, ali nije uspela da ponovi uspeh prvenca grupe.

Može se reći da su Koza Mostra tzv. „bend s jednim hitom“. No, to uopšte nije za potcenjivanje, jer danas, deset godina od pojavljivanja na Evroviziji, pesma „Alcohol Is Free“ i dalje se sluša i verovatno više nego sve druge numere koje su završile ispred nje na popularnom takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari