Hrvatski pevač Dado Topić najavio je da će ovog proleća u Sarajevu sa Slađanom Milošević napraviti novu verziju kultne numere „Princeza“, originalno snimljenu 1984. godine. Topić je juče u Jugotonu promovisao svoj prvi DVD u karijeri na kojem se nalazi snimak koncerta iz zagrebačkog pozorišta Kerempuh, a na kojem se pored dva dueta „Princeza“ nalaze i hitovi poput „Da li znaš da te volim“, „Ti“, „Apsolutno sve“…

– Jedna grupa ljudi već godinama lobira na sve načine sa namerom da Slađana i ja ponovo zapevamo „Princezu“. Ta pesma je kao i dalje popularna, a nije joj bilo suđeno da završi na Eurosongu u to vreme. Mlađe generacije ne znaju, ali nekada se iz Jugoslavije na Eurosong išlo po varijanti republičkog ključa. Jedne godine idu Makedonci, pa onda idu Slovenci i tim redom dalje. I kako se „Princeza“ te godine dogodila na izboru u Skoplju, tada su na red došli kandidati studija u Zagrebu pa su otišli Izolda Barudžija i Vlado Kalember sa pesmom „Ćao amore“ – objasnio je Topić.

On je otkrio da će nova verzija „Princeze“ biti snimljena sa filharmonijom:

– Sada nakon tog višegodišnjeg lobiranja, mi smo odlučili da to i uradimo. Taj song biće napravljen verovatno u novom izdanju, sa filharmonijom, kao neka ljubavna priča o dvoje koja je počela pre trideset ili nešto godina. To će biti ono što Englezi zovu „extended version album“, malo film, malo song, cela priča o „Princezi“ – zaključio je Topić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari