Dark disko vejv žurka uz Neon Lies i +SHE+ 1Foto: +SHE+/Promo

Dark disko vejv žurka na kojoj nastupaju izvođači Neon Lies i +SHE+, biće održana u Jugospedu 19. juna.

Neon Lies je solo darkvejv sinth projekat Gorana Lautara iz Zagreba, a na njegovom nastupu vas očekujte neobično intenzivno i emocionalno nabijeno živo izvođenje ličnih himni ljubavi i gubitka.

Dark disko vejv žurka uz Neon Lies i +SHE+ 2
Foto: Neon Lies – poster

Karijeru je započeo kao „one man“ dark vejv projekat iz spavaće sobe krajem 2015. godine. Lautar je pevao i svirao gitaru u istaknutim zagrebačkim bendovima Modern Delusion i The Celetoids, sa D. I. Y. pank i post pank scene, okupljene oko izdavačke kuće Doomtown Records.

Ubrzo nakon početnog perioda, projekat je postao potpuna avantura „one man“ benda sa jedinstvenim, intenzivnim i emocionalno nabijenim lajv nastupima. Od tada, Neon Lies je na turnejama i u beskonačnom procesu sviranja. Izdao je tri albuma: „Neon Lies“ 2016., „II“ 2018., i poslednji hvaljeni „Loveless Adventures“ iz 2020. Na izdanju ove ploče učestvovalo je nekoliko evropskih izdavačkih kuća. Novi album se očekuje na jesen 2023.

„Katerina Molotov je moja imaginarna prijateljica od pete godine. Stvorila sam je i viđala dok nisam napunila sedam, da bi mi se ponovo pojavila kada sam imala 16. Ona je tada bila moje godište. Godine 2013. saznala sam njeno ime, a 2016. godine se pojavila na festivalu među drvećem. U jesen 2021. ponovo sam počela da je viđam na ulicama oko moje kuće, a počela je da me posećuje i u snovima. Imala je ptičje kandže u kosi. Oni simbolizuju prolaz među svetovima. Mislim da ima neku vrstu ključeva pomoću kojih može da putuje kroz vreme i između svetova. Ovaj projekat „+SHE+“ započeo je kada sam imala pet godina. Tada sam počela da komponujem Katerinine pesme. Ovaj, drugi album je razlog zašto sam počela da komponujem muziku. Na njemu su devet pesama koje govore o Katerini, našoj vezi i mislima koje delimo. +SHE+ je počela sa Katerinom Molotovom. +SHE+ je Katerina Molotov. Ja sam Corina Sucarov,“ pojansnila je autorka muzičkog projekta +SHE+.

Ona je dodala da svaki +SHE+ album ima svoju celinu. Zvuči, izgleda i oseća se drugačije. Albumi se ne mogu svirati zajedno. Pomenuti, drugi album je inspirisan autorkinim detinjstvom i životom koji je živela do sada, koji odražava likove koje je videla u porodici, plus, ono što je kasnije doživela u neprekidnoj borbi za opstanak.

„Drugi album je mračan, depresivan, dubok, seksualan i plesan“, kaže Corina Sucarov, a od žanrova koji na njemu dominiraju izdvaja: drama pop, dark vejv, i post pank.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari