U okviru programa „Leto u Domu“, koji organizuju koncertna agencija Odličan hrčak i Dom omladine Vršac, večeras (subota, 20. jul), u Letnjoj bašti Doma sviraće Darkwood Dub. Zahvaljujući ovom bogatom koncertnom programu, Vršac tokom leta postaje centar najvažnijih rokenrol zbivanja.

Darkwood Dub će svirati 20. jula, a Bjesovi uz podršku sve popularnijih Sharks Snakes and Planes 17. avgusta. Do sada su na ovom mestu svirali Obojeni program, Nežni Dalibor, Kanda Kodža i Nebojša i Disciplin A Kitschme.

Darkwood Dub je oformljen 1988. godine u Beogradu. Tokom prvih nekoliko godina bend je eksperimentisao rege i dab zvucima kombinovanim sa soničnim gitarama i asocijativnim i emotivnim tekstovima. Do izdanja prvog albuma ,,Paramparčad“ (Take it or leave it records, 1994), Darkwood Dub je postao najpopularniji andergraund bend u Beogradu, svirajući u prepunim koncertnim prostorima pred fanatičnim obožavaocima čiji je broj često prelazio 1.000, uprkos minimalnom prisustvu grupe na srpskim radio i TV stanicama.

Singl ,,Nešto sasvim izvesno“, kojim su Darkwood Dub najavili svoj aktuelni album ,,Vidimo se“, odmah po objavljivanju postao je regionalni hit, kao i ostale pesme sa ovog albuma nastale u saradnji sa legendarnom divom Biserom Veletanlić. Darkwood Dub su: Dejan Vučetić Vuča – vokal, Bojan Drobac Bambi – gitare, Vasil Hadžimanov – klavijature, Lav Bratuša – bubnjevi i Milorad Ristić Miki – bas gitara.

Ulaznice za sve koncerte koji će se odigrati u okviru manifestacije „Leto u Domu“ mogu da se kupe na blagajni Doma omladine u Vršcu (Ulica Dvorska 28). Pretprodajna cena za sve koncerte iznosi 300 dinara. Koncert grupe Darkwood Dub počinje u 22 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari